Friday 29 September
Weerman Jannes Wiersema

29 maart 2023 door Jannes Wiersema

Bewolkt en soms wat (mot)regen. Morgen buien.

 

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen van kracht.

Vanochtend is het bewolkt. In het noordoosten valt soms nog wat motregen. De wind uit het zuidwesten is zwak tot matig.

Vanmiddag begint overwegend droog. Later kan wat regen vallen. Aan het einde van de middag kan in het zuidwesten de zon nog even tevoorschijn komen. De maximumtemperatuur varieert van 12°C in het noorden tot 16°C in het zuiden. De wind uit zuidelijke richtingen is overwegend matig.

Vanavond is de zon in het zuiden misschien nog even te zien. Verder is het bewolkt en regent het in het noorden af en toe. De wind is zuidelijk en matig, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig, windkracht 5 tot 6.

Komende nacht is er een enkele bui. Het koelt nauwelijks af met een minimumtemperatuur rond 10 graden. De wind draait van zuid naar zuidwest en is matig, aan zee vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6.

Morgenochtend is het half tot zwaar bewolkt met enkele buien, in het oosten en zuiden komt later plaatselijk ook onweer voor. De wind uit het zuidwesten is boven land matig tot vrij krachtig, langs de kust soms krachtig, met windkracht 5 tot 6.

Morgenmiddag schijnt af en toe de zon, maar zijn er met name in de zuidoostelijke helft enkele buien, daar is ook onweer mogelijk. De maximumtemperatuur ligt rond 15 graden. De wind uit het zuidwesten is boven land meest matig, aan de kust (vrij) krachtig, windkracht 5 of 6.

Morgenavond wordt het geleidelijk overal droog en klaart het steeds meer op. De wind uit het zuidwesten neemt boven land af naar zwak of matig, aan zee waait het soms nog vrij krachtig, windkracht 5.

Vooruitzichten en mogelijke waarschuwingen

Eerst zacht met perioden met regen. Zondag overgang naar meestal droog, vrij koud weer met zonnige perioden met ’s nachts in opklaringen lichte vorst.

De kans op uitgifte van waarschuwingen is vooralsnog klein.

 

Vooruitzichten lange termijn

woensdag 05 april tot en met woensdag 12 april Vrij koud met een afwisseling tussen zonnige perioden en bewolking. De kans op regen is iedere dag ongeveer 40%.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn