Friday 12 July
Weerman Jannes Wiersema

30 maart 2023 door Jannes Wiersema

Buien en vrij veel wind. Morgen veel regen.

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen van kracht.

Vanochtend is het half tot zwaar bewolkt met enkele buien. De zuidwestenwind wordt boven land matig tot vrij krachtig, langs de kust krachtig, windkracht 6 en soms hard, windkracht 7.

Vanmiddag schijnt af en toe de zon, maar zijn er met name in het zuiden en oosten enkele buien. Plaatselijk kan dat een stevige bui zijn met onweer, hagel en windstoten tot 60 km/uur. De maximumtemperatuur ligt tussen 12°C in het noorden en plaatselijk 16°C in het zuiden. De zuidwestenwind is boven land matig tot vrij krachtig, aan de kust krachtig, windkracht 6.

Vanavond wordt het geleidelijk overal droog en klaart het steeds meer op. De wind uit het zuidwesten neemt boven land af naar zwak of matig, aan zee waait het soms nog vrij krachtig.

Komende nacht is het in het noorden eerst droog, in het zuiden gaat het in de eerste helft van de nacht regen. De regen trekt later ook naar het noorden van het land. De minimumtemperatuur is 9°C. De wind komt uit het zuiden en is matig.

Morgenochtend is het zwaar bewolkt en zijn er perioden met regen. De wind uit het zuiden is boven land matig. Langs de kust neemt de wind toe naar vrij krachtig tot krachtig, windkracht 6.

Morgenmiddag blijven er perioden met regen. De maximumtemperatuur ligt rond 12°C. In het zuiden van het land waait het stevig. De wind uit het zuidwesten is vrij krachtig boven land. Langs de kust staat een krachtige tot harde wind, windkracht 6-7. Mogelijk wordt de wind aan de Zeeuwse kust later stormachtig, windkracht 8. In het noorden staat minder wind.

Morgenavond regent het vooral in het zuiden langdurig en kan er op meerdere plaatsen 20-30 mm regen vallen. In het noorden zijn er soms ook droge momenten. In het zuiden staat nog steeds veel wind, in het noorden staat veel minder wind uit verschillende richtingen.

Vooruitzichten en mogelijke waarschuwingen

Eerst flinke perioden met regen. Zondag overgang naar overwegend droog, vrij koud weer met zonnige perioden en ’s nachts in opklaringen lichte vorst.

De kans op uitgifte van waarschuwingen is vooralsnog klein.

Vooruitzichten lange termijn

donderdag 06 april tot en met donderdag 13 april Grote kans (70-80%) op voortzetting van het overwegend droge weertype met maximumtemperaturen enkele graden onder het langjarige gemiddelde.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn