Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

31 maart 2023 door Jannes Wiersema

Bewolkt en regenachtig.

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen van kracht.

Vanochtend is het zwaar bewolkt en zijn er perioden met regen. De wind komt uit zuid tot zuidwest en is boven land matig, in het zuiden en zuidwesten geleidelijk vrij krachtig. Langs de kust wordt de wind vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6.

Vanmiddag blijven er perioden met regen. De maximumtemperatuur ligt rond 12°C. De wind komt uit zuidelijke richtingen en is matig tot vrij krachtig. Langs de zuidwestkust staat een krachtige tot harde wind, windkracht 6-7.

Vanavond regent het op veel plaatsen. In het zuiden staat een matige tot vrij krachtige wind uit een zuidwestelijke richting. In het noorden wordt de wind geleidelijk zuidoostelijk.

Komende nacht valt er nagenoeg overal regen en motregen. De meeste regen valt in het zuiden. De minimumtemperatuur ligt rond 8°C. De wind is in het midden en zuiden westelijk en overwegend matig. In het noorden draait de wind naar noordoost.

Morgenochtend is het bewolkt en regenachtig. In de zuidelijke helft van het land staat er een matige wind uit westelijke richtingen. In de noordelijke helft is de wind noordoost en matig, in het noordelijk kustgebied vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6.

Morgenmiddag is het bewolkt en valt er nog steeds regen. In het noorden wordt het geleidelijk droog. De maximumtemperatuur ligt rond 10°C. In de loop van de middag draait de wind van het noorden uit geleidelijk op steeds meer plaatsen naar een noordoostelijke richting. In het zuiden van Limburg gebeurt dit pas aan het einde van de middag.

Morgenavond trekt de regen geleidelijk naar het zuiden. De laatste regen verlaat het uiterste zuiden rond middernacht. In de tweede helft van de avond begint het in het noorden op te klaren. De noordoostenwind is matig, in het noordelijk kustgebied, vrij krachtig tot krachtig.

Vooruitzichten en mogelijke waarschuwingen

Overgang naar overwegend droog, vrij koud weer met zonnige perioden en ’s nachts in opklaringen lichte vorst.

De kans op uitgifte van waarschuwingen is vooralsnog klein.

Vooruitzichten lange termijn

vrijdag 07 april tot en met vrijdag 14 april Grote kans (70-80%) op voortzetting van het overwegend droge weertype. Aanvankelijk liggen de maximumtemperaturen onder het langjarig gemiddelde. Later in de periode wordt het waarschijnlijk wat warmer.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn