Friday 12 July
Weerman Jannes Wiersema

24 april 2023 door Jannes Wiersema

Buien, fris en veel wind.

 

 

Vanochtend is het op de meeste plaatsen flink bewolkt. Een gebied met buien trekt van west naar oost over het land, waardoor het een natte ochtend is. De meeste neerslag lijkt dan weggelegd voor het noorden en oosten van het land. De westelijke wind trekt gedurende de ochtend aan, naar matig tot vrij krachtig (windkracht 4-5) boven land en krachtig (windkracht 6), soms mogelijk tippend aan hard (windkracht 7) langs de kust.

Vanmiddag valt van tijd tot tijd regen of een bui, en vooral in het noorden blijft het lang regenachtig. Verder blijft veel bewolking aanwezig, al komen in de loop van de middag ook opklaringen voor. Het zuiden van het land maakt de meeste kans op zon. Het zuiden van het land maakt de meeste kans op zon. Het blijft stevig waaien met een vrij krachtige wind boven land en een krachtige, mogelijk harde wind, langs de kust.

Met maxima van 9-12 graden is het fris voor de tijd van het jaar en met de stevige wind voelt het nog wat kouder aan.

Vanavond neemt de buiigheid wat af. De wind gaat ook duidelijk liggen, al kan het vooral langs de noordkust en in het Waddengebied nog een poosje stevig doorwaaien.

Ook morgen is het erg fris. Met een stevige noordwestelijke wind wordt dan namelijk koude lucht aangevoerd. Daarbij is het weerbeeld wel een stuk opener dan op maandag en laat de zon zich dus regelmatig goed zien. Wel komen er buien voor. De maximumtemperaturen liggen tussen de 8 en 11 graden waarmee het ronduit koud is voor de tijd van het jaar.

In de nacht naar woensdag neemt vanuit het zuidwesten de bewolking toe, maar in het oosten kan daar vooruit de temperatuur nog dalen naar waarden rond het vriespunt.

Woensdag overdag blijft het koud met temperaturen die vergelijkbaar zijn met de dinsdag. Ten opzichte van de dag ervoor neemt wel de bewolking toe. De kans op een lokale bui is nog altijd aanwezig, maar het is droger dan op dinsdag.

Vanaf donderdag gaat de temperatuur weer in de lift, al begint Koningsdag nog wel koud met lokaal mogelijk lichte vorst in de vroege ochtend. Overdag is het dan droog in het oostelijk helft met een afwisseling van zon en wolken., in het westen waarschijnlijk wat regen later op de dag Met niet al te veel wind stijgt de temperatuur dan naar 10 tot 15 graden.

De dagen daarna lijken de temperaturen wel weer rond of boven de 15 graden uit te komen, maar het blijft wel licht wisselvallig met dagelijks kans op wat regen of een bui. (weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn