Tuesday 25 June
Weerman Jannes Wiersema

30 april 2023 door Jannes Wiersema

Op veel plaatsten een vrij zonnige zondag.

 

 

 

Waar gisteren de zon vooral flink scheen in het noorden en westen van het land, daar volgt vandaag vrijwel overal een flink zonnige dag. Daarbij lopen de temperaturen op. Na het weekend volgt meer bewolking en vooral na maandag lagere temperaturen.

Vanochtend komt vooral in het noorden soms wat bewolking voor. Verder is het overal een stralende ochtend en met een meest zwakke tot hooguit matige oostelijke wind lopen de temperaturen snel op.

Vanmiddag is het op de meeste plekken volop zonnig weer. Wel kunnen wat stapelwolken ontstaan. Later op de dag stroomt vanuit het zuidwesten ook wat hoge sluierbewolking binnen, maar daar schijnt het zonnetje prima doorheen. De maxima lopen uiteen van 11 graden op de Wadden, via 13-15 graden in de rest van het noorden, 16-17 graden in het midden van het land tot lokaal 18 graden in het zuiden.

In de loop van de dag kan in de kustgebieden een zeewindje opsteken, waardoor het daar iets afkoelt.

Vanavond en in de komende nacht neemt de bewolking overal toe, maar lijkt het droog te blijven. Het wordt daardoor iets minder koud dan in de komende nacht.

Morgen begint met een afwisseling van zon en wolkenvelden. In de middag wordt de bewolking dikker en kunnen verspreid over het land buien gaan ontstaan, vooral in het binnenland en specifiek het zuiden en oosten kunnen dit pittige exemplaren zijn met kans op onweer.

Achter de buien klaart het weer op en kan de zon nog even schijnen. De wind draait van zuid naar (noord)west, waardoor koelere lucht het land op komt. De maximumtemperatuur van 12 graden op de Wadden tot 18, lokaal 19 graden in het zuidoosten wordt daardoor al vroeg in de middag gehaald.

Dinsdag wordt een overwegend grijze dag, waarop lokaal een spatje regen kan vallen. Met een noordelijke wind wordt koude lucht aangevoerd. Met maxima rond de 10 graden is het dan ook erg koud voor de tijd van het jaar. Vooral het eerste deel van de dag is de wind ook erg stevig waardoor het extra guur aanvoelt.

Ook woensdag is het overwegend bewolkt. Het blijft koel met een maximumtemperatuur die hooguit iets boven die van dinsdag uitkomt.

Vanaf donderdag lopen de temperaturen weer wat op, maar de neerslagkansen nemen ook toe. Het weerbeeld lijkt vanaf dan dus ook wisselvalliger te worden.(weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn