Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

13 mei 2023 door Jannes Wiersema

Aangenaam weekend.

 

 

 

Na een kletsnatte episode is de atmosfeer eindelijk tot rust gekomen en kunnen we een zonnig en warm weekend verwachten. Er kan nog wel een enkele bui vallen, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. Helemaal bestendig blijkt het volgende week nog niet te zijn.

Vandaag is er veel zon, vanmiddag ontstaan ook stapelwolken die in het binnenland heel lokaal tot een bui kunnen uitgroeien. Op veel plaatsen blijft het echter droog. Er waait een matige noordoostenwind en het wordt vanmiddag op veel plaatsen tussen 20 en 23 graden, in het noordwesten is het met 17 graden iets koeler.

Vanavond wordt het overal weer droog, de komende nacht zijn er brede opklaringen en koelt het tot ongeveer 9 graden af. Het blijft een beetje waaien.

Ook morgen komt de zon er flink door, al drijven ook hoge sluierwolken over. In de middag ontstaan stapelwolken die heel lokaal, en dan voornamelijk in het zuidoosten van het land nog tot een bui kunnen uitgroeien. De zwakke tot matige wind waait uit noord tot noordoost en de temperaturen komen tussen 18 en 22 graden uit.

Maandag neemt de buienactiviteit weer iets toe, vooral in het westen van het land, maar ook dan is er nog steeds geregeld ruimte voor de zon, met name in de ochtend. De wind draait van het noordoosten naar het noordwesten en trekt iets aan, naar matig. De temperatuur komt in het binnenland nog tussen 18 en 21 graden uit, aan de kust wordt het een graad of 16.

Dinsdag en woensdag zijn twee relatief frisse dagen, met temperaturen rond 15 graden. De wind waait vanuit de noordwesthoek en is zwak tot matig van kracht. Wolken en de zon wisselen elkaar af en vooral dinsdag kan in het zuiden mogelijk flink wat regen vallen. In het noorden blijft het beide dagen mogelijk droog.

In de tweede helft van de week wordt het ook in het zuiden droger en gaat met meer zon de temperatuur weer omhoog.(weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn