Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

19 mei 2023 door Jannes Wiersema

Flink wat zon, ook stapelwolken en warmer.

 

Een hogedrukgebied in onze omgeving levert een paar hele rustige en overwegend droge dagen op, met geregeld zon, ook wolken en geleidelijk weer hogere temperaturen. De nachten zijn in eerste instantie nog koud met zelfs kans op nachtvorst. In het weekend raken we de kou kwijt en wordt het ruim 20 graden. Zondag wordt mogelijk zelfs zomers warm in het binnenland.

Vandaag wordt opnieuw een aardige dag. Na een frisse start wisselen stapelwolken en zon elkaar af, met de meeste zon in het noorden en de meeste stapelwolken in de zuidoostelijke helft van het land. Het blijft overal droog. Bij een iets aantrekkende noordoostenwind wordt het weer wat warmer met 14 graden op de Wadden, 17 graden langs de westkust en 18 tot 20 graden in het binnenland.

Vanavond en in de komende nacht klaart het weer op, maar wordt het niet meer zo koud als in de voorgaande nachten. Er is een sterkere wind en er wordt nog wat warmere lucht aangevoerd. De minimumtemperaturen komen tussen 6 en 10 graden uit.

In het weekend komt vanuit Centraal-Europa warme lucht naar ons toe. De zon schijnt flink, maar er komen ook stapelwolken voor en zeer lokaal ontstaat een bui, voornamelijk op zondag en dan in het oosten. De meeste plaatsen houden het droog. De koude nachten raken we dus kwijt en overdag wordt het op grote schaal warm.

Morgen wordt het in het binnenland 18 tot 20 graden.

Zondag kan het voor het eerst dit jaar zomers aanvoelen met in het binnenland temperaturen tot 23 of 24 graden aan toe! Alleen in het noordwestelijk kustgebied blijft het dan iets frisser met 17 graden, door wind vanaf het water. Ook op de westelijke stranden kan het in de loop van de dag afkoelen door zeewind. Verder is er in het oostelijke binnenland later op de dag dus kans op een regen- of onweersbui.

Na het weekend blijft het (zomers) warme weer nog een paar dagen aanhouden met op maandag temperaturen tot lokaal 24 of 25 graden, maar de kans op een stevige regen- en onweersbui blijft en de temperatuur lijkt na dinsdag weer iets te dalen.(weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn