Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

20 mei 2023 door Jannes Wiersema

Hogere temperaturen.

 

Vanuit Centraal-Europa komt dit weekend warme lucht naar ons toe. De zon schijnt flink, maar er komen ook stapelwolken voor en er is kans op een bui, voornamelijk in de nacht naar zondag en op de zondagmiddag. De oostelijke helft van het land maakt de meeste kans op een bui, de westelijke helft houdt het hoogstwaarschijnlijk droog.

Vandaag wordt het in het binnenland 18 tot 21 graden. De dag begint met veel zon, maar omdat de noordoostelijke wind vanuit Duitsland geleidelijk vochtigere lucht aanvoert, ontstaan vanmiddag meer stapelwolken dan voorgaande dagen. Ze kunnen ook een beetje samenklonteren. De kustgebieden hebben de beste papieren voor de zon, de meeste wolken lijken in het zuidoosten en oosten voor te komen. Het wordt 18 tot lokaal 21 graden.

Vanavond en in de komende nacht zijn er opklaringen, maar blijven ook enkele wolkenvelden over. In het oosten is een lokale regen- of onweersbui dus niet helemaal uit te sluiten, maar op de meeste plaatsen lijkt het droog te blijven. Het wordt niet kouder dan tussen 10 en 12 graden en er blijft een noordelijke tot noordoostelijke wind waaien.

Morgen kan het voor het eerst dit jaar zomers aanvoelen, met in het binnenland temperaturen tot 24 of 25 graden aan toe! Alleen in het noordwestelijk kustgebied blijft het iets koeler met 17 graden, door wind vanaf zee. Ook op de westelijke stranden kan het in de loop van de dag afkoelen door zeewind. Verder is er in het oostelijke binnenland later op de dag kans op een regen- of onweersbui. Daarbuiten laat de zon zich volop zien, maar komen in de middag ook weer stapelwolken tot ontwikkeling.

Ook maandag is het nog warm, met veel zon en temperaturen tot lokaal 24 of 25 graden, maar dan is er ’s middags op meer plaatsen kans op een stevige regen- en onweersbui. De wind draait naar meer noordelijke richtingen en is in het algemeen matig.

Vanaf dinsdag gaat het kwik weer iets omlaag, maar is het weer zo goed als droog met geregeld zon. Het wordt dan tussen 17 en 20 graden.(weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn