Friday 29 September
Weerman Jannes Wiersema

21 juni 2023 door Jannes Wiersema

Weer zonnig en warm.

 

 

 Na de (onweers)buien van gisteren is het vandaag weer een stuk rustiger. Een uitloper van een hogedrukgebied trekt over onze omgeving en daarmee is het wederom stralend weer met veel zon en zomerse temperaturen. Wel is het zuidoosten van het land gevoelig voor een lokale bui. Morgen gaan er op meer plaatsen in vooral de zuidoostelijke helft van het land flink regenen. De dagen daarna verlopen opnieuw droger, met flink wat zon en zomerse tot regionaal tropische temperaturen.

Vandaag is het onder invloed van een hogedrukgebied heel rustig weer. De zon laat zich vanaf de ochtend meteen goed zien, al trekken er langs de oostgrens in de vroege ochtend eerst ook nog wat wolkenvelden langs. In de middag zijn er stapelwolken en trekken er wat velden met dunne bewolking over het zuidoosten van het land. Vooral in de hoek van Limburg kan een lokaal buitje vallen. In de rest van het land blijft het droog.

De wind is eerst zwak tot matig vanuit het zuidwesten, maar draait in de loop van de dag naar west tot noordwest. De middagtemperaturen stijgen naar 20 tot 23 graden aan de kust en naar 24 tot 29 graden in het binnenland.

Vanavond en vannacht blijft het vrij helder en met een noordwestelijke wind koelt het af naar 12 tot 15 graden. Regionaal kan het wat nevelig of lokaal mistig worden.

Morgen trekt een gebied met regen en onweer vanuit het zuidoosten het land in. Op basis van de huidige berekeningen valt het meeste regen in de zuidoostelijke helft van het land, in het westen en noorden is het minder. In het zuidoosten en oosten vallen mogelijk enkele tientallen millimeters.

Met een zwakke tot matige noord- tot noordoostenwind komt de temperatuur een stuk lager uit dan op de voorgaande dagen, met nog maar 20 tot 25 graden, waarbij de hoogste temperaturen voor de gebieden ten noorden van de grote rivieren worden verwacht. Daar kan een groot deel van de dag de zon eerst nog schijnen.

Vrijdag valt in de ochtend nog een lokale bui, maar de middag verloopt zo goed als droog met ook flink wat ruimte voor de zon. De wind draait naar het noordwesten en daarmee wordt het 20 tot 26 graden.

In het weekend is het weer volop zomers. Het is op beide dagen droog en (vrij) zonnig. De middagtemperaturen gaan weer omhoog. Zaterdag wordt het 25 tot 28 graden landinwaarts en 20 tot 24 graden aan de kust. Zondag is het nog warmer, met dan in het zuiden weer een tropische 30 graden en aan zee een graad of 23. (weer.nl)

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn