Wednesday 24 July
Weerman Jannes Wiersema

25 juni 2023 door Jannes Wiersema

Zonnig en tropisch warm.

Vanochtend begint de dag overal stralend zonnig. De temperatuur loopt razendsnel op en al om 10 uur ’s ochtends ligt de temperatuur rond een graad of 25. Ook vanmiddag blijft het vrijwel zonnig, al is in het noorden en oosten kans op een paar wolken. Ook hier schijnt de zon echter nog altijd flink. De zuid- tot zuidwestenwind is zwak tot matig van kracht. Het wordt bijna overal tropisch warm met 30 tot lokaal 33 graden. Op het strand kan een zwak zeewindje opsteken wat voor een beetje verkoeling kan zorgen.

Vanavond is het dan nog lang warm. Rond middernacht is het vooral in het zuiden en in de grote steden nog zomers warm met 25 graden. De bewolking begint van het westen wel toe te nemen op nadering van een storing.

Vannacht is eerst vooral in het westen en noordwesten kans op een smalle lijn met regen- en onweersbuien. Deze trekt gedurende de nacht verder naar het oosten, waarbij de nadruk vooral op de noordelijke helft van het land ligt. Het is erg zwoel met minima tussen 17 graden in het westen tot 20 graden in het oosten.

Morgenochtend kan in het oosten of noordoosten lokaal nog een regen- of onweersbui voorkomen, maar al snel wordt het ook daar droog. In het westen van het land schijnt de zon al aardig, het oosten van het land volgt aan het eind van de ochtend. Het is duidelijk koeler en daarbij staat ook nog eens een stevige westelijke wind.

Morgenmiddag wisselen zon en stapelwolken elkaar af, waarbij de meeste zon voor de kustgebieden is. Op de meeste plekken is het droog, al zou vooral in het noorden nog een lokale bui kunnen voorkomen.

Er staat een matige en in de kustgebieden (vrij) krachtige westenwind. Het wordt maximaal 20 graden aan zee tot 24 graden in Limburg.

Morgenavond verdwijnen de stapelwolken, waardoor de zon nog een poos kan schijnen, al neemt de hoge bewolking wel toe. De wind neemt duidelijk in kracht af. De minima komen in de nacht naar dinsdag uit op 16 graden langs de kust tot lokaal 10 graden landinwaarts.

Dinsdag schijnt de zon nog altijd regelmatig, wel komen er meer wolken voor dan op maandag. De meeste wolken zijn voor het zuiden, de meeste zon juist voor het noorden. Vooral ’s middags kan een enkele bui voorkomen. Het wordt maximaal 19 graden in het noordwesten tot 23 graden in Limburg. De westenwind neemt wat af en is matig van kracht.

Woensdag liggen de temperaturen met 21 graden in het noordwesten tot 25 graden in Limburg weer een fractie hoger. Na eventueel nog een zonnig begin in het oosten van het land neemt de bewolking wel snel toe, waarna bewolking overdag de overhand houdt. Bovendien neemt de kans op een bui toe. Er staat een zuidwestelijke wind.

De dagen daarna blijft het (licht) wisselvallig zomerweer met dagelijks kans op wat regen of een bui, wolkenvelden maar ook wel een paar zonnige perioden. Sommige dagen, zoals donderdag, is de kans op neerslag groter, terwijl andere dagen, zoals vrijdag, het droger is. De temperatuur ligt daarbij meestal tussen de 20 en 25 graden met soms een stevige wind.(weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn