Wednesday 24 July
Weerman Jannes Wiersema

23 juli 2023 door Jannes Wiersema

‘’Herfst’’

Het is hartje zomer, maar van langdurig zonnig en warm zomerweer is geen sprake. Het is wisselvallig, met dagelijks een paar buien, maar ook wel wat zon, en de maximumtemperaturen zijn aan de lage kant voor deze tijd van het jaar.

Vandaag trekt een regenzone over het land. Het is dan ook bewolkt en van tijd tot tijd valt regen. Vooral in het noorden regent het soms wat steviger door en kan lokaal een flinke plens omlaag komen. In de loop van de ochtend trekt de regen naar het zuidoosten weg, maar daarachter vormen zich al snel ook nog een paar buien, waarbij lokaal onweer kan voorkomen. Halverwege de middag wordt het vanuit het westen geleidelijk droger en is er met name aan de westkust nog ruimte voor de zon. De zuidwestenwind waait stevig, met aan de kust een windkracht 6 tot 7 en flinke windstoten, maar ook landinwaarts is het onstuimig. Het is aan de frisse kant voor eind juli, met vanmiddag op de warmste plekken maximaal 20 of 21 graden. Normaal is het in deze tijd van het jaar zo’n 23 a 24 graden.

Vanavond trekken de buien via het zuidoosten het land uit en dan is het op veel plaatsen droog met opklaringen. In het noorden van het land trekt vannacht opnieuw bewolking over en valt af en toe regen. De wind neemt af en het wordt niet kouder dan 14 tot 17 graden.

Morgen begint de dag op veel plaatsen droog en met wat opklaringen, alleen in het zuidoosten en noorden vallen nog enkele buien. In de loop van de dag gaat ook op andere plekken weer een bui vallen, maar tussendoor is er soms ook nog een gaatje voor zon. Met een meest matige, naar west tot noordwest draaiende wind wordt het 19 tot 22 graden.

Dinsdag is er wat meer ruimte voor de zon en staat er maar weinig wind. Vooral de zuidelijke helft van het land maakt nog steeds kans op buien en het is ronduit koel zomerweer met slecht 18 tot 21 graden als middagtemperatuur.

De rest van de week verandert er weinig. Het blijft wisselvallig en koel zomerweer met dagelijks buien, maar soms ook droge dagdelen met zon. Het is daarbij 20 tot 22 graden. (weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn