Friday 29 September
Weerman Jannes Wiersema

05 augustus 2023 door Jannes Wiersema

Voorlopig laatste Zomerdip.

 

Vandaag begint op de meeste plaatsen nog droog. De lokale mist trekt in de loop van de ochtend op. De bewolking neemt verder toe en al snel trekt een flink gebied met regen en buien het land in. Vanuit het zuidwesten gaat het in de loop van de dag op steeds meer plaatsen regenen.

Vooral in de middag trekken enkele felle buien over met kans op onweer en een flinke portie met regen. Aan zee waait nog wel een vrij krachtige zuidwester, verder is de wind meest matig. Met niet al te veel ruimte voor de zon wordt het maximaal 19 graden.

Vanavond komen nog steeds een paar flinke buien langs, vannacht is het wat vaker droog. Het blijft vrij bewolkt en het koelt af naar een graad of 13.

Morgen overdag leeft de buiigheid al snel weer op, alleen in het noorden van het land lijkt het wat droger te verlopen, en daar komt de zon ook af en toe nog tevoorschijn. De wind, die naar het noordwesten draait, trekt in de loop van de dag aan. Hiermee wordt nog frissere lucht het land in geblazen waardoor het met een graad of 17 wel gedaan lijkt. Kortom een veelal kil en nat weekend. .

Begin volgende week zet de weersverbetering zich in. Vooral maandag laat de zon zich weer wat vaker zien, maar vallen ook nog wel enkele buien. Wel wordt het weer een graadje warmer.

Dinsdag heeft de zon het weer iets moeilijker en valt van tijd tot tijd wat motregen uit de vele wolken. Ondanks dat zie we op steeds meer plaatsen de 20 graden weer op de thermometer verschijnen.

Woensdag lijkt de verandering dan echt door te zetten. De luchtdruk stijgt verder en de nog aanwezige buien trekken in de loop van de dag het land uit. Met geregeld zon en niet al te veel wind wordt het 20 tot 23 graden.

De dagen daarna gaan we met veel zon en vrijwel droog weer de zomer tegemoet met maxima tot boven de 25 graden. Ook dan zal er nog af en toe een klein buitje vallen, maar het zonnige en droge weer gaat dan weer een tijdje overheersen.(weer.nl)

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn