Friday 12 July
Weerman Jannes Wiersema

06 augustus 2023 door Jannes Wiersema

Vandaag geregeld buien.

 

Dezelfde storing als gisteren hangt ons vandaag nog steeds boven het hoofd. In het westen bevindt zich een zone met buiige regen die daar de afgelopen nacht plaatselijk al meer dan 35 millimeter aan regenwater heeft achtergelaten. Deze zone dringt langzaam naar het oosten op en wordt steeds buiiger van karakter. Vooral in het oosten kan tijdens de buien vanmiddag ook onweer voorkomen.

Alleen in het noorden van het land lijkt de dag wat droger te verlopen, en daar komt de zon mogelijk af en toe even tevoorschijn. Ook vanmiddag brengen de buien lokaal veel regen.

De wind, die naar het noordwesten draait, trekt in de loop van de dag verder aan. Aan de west- en zuidwestkust komt leen krachtige tot harde noordwestenwind te staan, windkracht 6 tot 7, met aan de Zuid-Hollandse en Zeeuwse kust vanmiddag kans op zware windstoten, met snelheden tot 80 kilometer per uur. Vanavond komen die windstoten ook aan de Noord-Hollandse kust voor. Het wordt vanmiddag bij dit alles niet warmer dan 18 of 19 graden.

Vanavond en de komende nacht houden de buien aan. Het gebied met veel wind bereikt ook de Wadden. De temperaturen dalen tot 12 graden op de koudste plaatsen.

Na het weekend zet zich een weersverbetering in. Vooral morgen laat de zon zich weer wat vaker zien, maar vallen ook nog wel enkele buien. Daarbij wordt het een graadje warmer. Vooral in het noordelijke kustgebied waait het nog stevig door. De noordwestenwind is er krachtig, kracht 6 en in het oostelijke Waddengebied hard, windkracht 7. Verder is de wind in de noordelijke provincies hoe dan ook vlagerig.

Ook dinsdag waait het eerst nog steeds stevig, dan uit een westelijke richting. Komt in de ochtend de zon er nog af en toe door, in de middag raakt het vooral in het zuiden bewolkt en later kan daar ook een beetje regen vallen. Op dat moment neemt overal ook de wind behoorlijk af, het laatst in het noorden van het land. Verder naar het noorden blijft het op een lokale bui ook meest droog. Het wordt 19 of 20 graden,

Woensdag lijkt de verandering dan echt door te zetten. De luchtdruk stijgt verder en de nog aanwezige buien trekken in de loop van de dag het land uit. Met geregeld zon en niet al te veel wind wordt het 20 tot 23 graden. De veelal westelijke wind is dan matig, in het Waddengebied eerst nog af en toe vrij krachtig.

De dagen daarna gaan we met veel zon en vrijwel droog weer de zomer tegemoet met maxima tot boven de 25 graden. Ook dan zal er nog af en toe een klein buitje vallen, maar het zonnige en droge weer gaat dan weer een tijdje overheersen. Pas in of rond het weekend zou vanuit het westen weer een front met een paar buien kunnen passeren..(weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn