Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

12 augustus 2023 door Jannes Wiersema

Vandaag wat regen en buien mogelijk met onweer.

 

De passage van een koufront gaat vandaag gepaard met enkele buien. In het oosten kan het daarbij ook tot onweer komen. Later vandaag klaart het, het eerst in het westen, op. Zondag blijft het op een enkele bui na droog en zijn er vooral tijdens de middag perioden met zon.

Vanochtend is het over het algemeen bewolkt en vallen er enkele buien. In het oosten en zuidoosten is er tevens kans op onweer. De wind draait naar het zuidwesten en wordt matig, aan de kust vrij krachtig.

Vanmiddag is het in het midden en oosten eerst nog bewolkt en vallen er enkele buien met kans op onweer en lokaal, in het oosten en zuidoosten, mogelijk hagel. In het zuidoostelijk deel van het land valt vandaag in totaal plaatselijk zo’n 20 mm. In het westen klaart het vanmiddag op; in de loop van de middag maken ook in het oosten en zuidoosten de buien plaats voor opklaringen. De middagtemperaturen lopen uiteen van 21 graden aan de kust tot 24-25 graden in het zuidoosten. De wind komt uit het zuidwesten tot westen en is matig, aan zee vrij krachtig.

Vanavond en de komende nacht is het droog en zijn er aanvankelijk opklaringen. Later in de nacht neemt in het noordwesten en in Limburg de bewolking toe. De temperatuur zakt naar een graad of 15. De wind is zwak en aan de kust vrij krachtig uit het zuidwesten.

Zondag start met zon in het zuiden en bewolking in het westen en noorden. Het blijft echter wel droog. Tijdens de middag zijn er perioden met zon. Op enkele plaatsen kan er wel een bui tot ontwikkeling komen. De temperatuur loopt op naar rond 22 graden. De wind waait uit het zuidwesten en is matig, aan de kust vrij krachtig.

De dagen daarna laat de zon zich geregeld zien, maar soms valt er ook een bui. De middagtemperaturen komen veelal rond of iets boven normaal uit. Later in de week wordt het in een noordoostelijke stroming, onder invloed van hogedruk, warmer. Vanaf vrijdag loopt de temperatuur op naar waarden boven 25 graden.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn