Thursday 28 September
Weerman Jannes Wiersema

14 augustus 2023 door Jannes Wiersema

Flink wat zon en zomers warm.

 

Vanochtend is het droog en vrij zonnig met soms een paar wolken die overtrekken. Met een zwakke tot matige wind uit het zuiden tot zuidoosten warmt het snel op.

Vanmiddag zijn er naast flinke zonnige perioden ook een paar stapelwolken. Waarschijnlijk blijft het nog wel overal droog en de temperatuur loopt op naar 23 graden op de Wadden, 26 graden in het midden van het land en 28 graden in het zuiden.

In de late namiddag kan in Zeeland een zeewind opsteken waardoor het daar afkoelt, tot die tijd is het aan de westkust ook gewoon zomers warm.

Vanavond en vannacht wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Geleidelijk neemt ook de kans op een bui toe, met name op de Wadden en in het zuidoosten en oosten. De wind draait naar het westen en het is behoorlijk zacht met minima tussen 15 en 18 graden.

Morgen zijn er stapelwolken en vooral in het oosten kan eerst nog een lokale bui vallen. Later overheersen de droge perioden. Tussendoor is er ook regelmatig ruimte voor de zon. De wind is zuidwestelijk en matig van kracht boven land, aan zee vrij krachtig. Het wordt maximaal 21 graden aan de kust tot 26 graden in het zuidoosten.

Woensdag zijn er flinke zonnige perioden met vooral landinwaarts ook stapelwolken. Misschien dat in het zuidoosten een enkele bui kan ontstaan. De wind draait naar het noordoosten en neemt in kracht af. De temperatuur stijgt naar 22 graden op de Wadden en 24 tot 26 graden in het binnenland.

De dagen daarna blijft het zomerse weer aanhouden. De meeste zonneschijn is daarbij waarschijnlijk voor de kustgebieden, landinwaarts zijn soms ook wat meer stapelwolken aanwezig. Donderdag is het mogelijk even wat frisser met 20 graden in het noordoosten tot 25 in het zuidwesten. Daarna loopt de temperatuur op naar zomerse, regionaal misschien wel tropische waarden.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn