Thursday 28 September
Weerman Jannes Wiersema

07 september 2023 door Jannes Wiersema

Onophoudelijk zonnig.

 

Vandaag wordt min of meer een kopie van gisteren. De zon schijnt de hele dag volop, al trekken in de ochtend soms ook wat velden met dunne sluierbewolking over het land. Daar heeft de zon totaal geen hinder van en het heeft ook weinig invloed op de temperatuur. Het kwik schiet in de loop van de dag namelijk weer omhoog naar 28 tot 30 graden, lokaal mogelijk nog een graadje meer. De wind is daarbij oostelijk en trekt een tandje aan tot matig, 3 Beaufort.

Vanavond blijft het lang warm en de minimumtemperaturen komen uiteindelijk weer rond een graad of 16, 17 aan het eind van de nacht. In de steden blijft het waarschijnlijk warmer en in buitengebieden kan het plaatselijk ook tot 13 graden afkoelen.

Morgen komt het aantal zonuren, net als op alle eerdere dagen deze week, op 11 uit. Het wordt wederom stralend zomerweer dus. De wind wordt tijdelijk variabel en draait aan de kust even naar het noordwesten tot westen, waardoor het daar een fractie minder warm wordt, met nog 25 tot 27 graden. In de rest van het land warmt het op naar 28 tot 30 graden. Ook wordt de lucht daardoor iets vochtiger.

Zo kan zaterdag in de vroege ochtend lokaal een mistbank of wat nevel voorkomen. Dit verdwijnt echter snel, waarna de zon weer volop de ruimte krijgt. Het leek er in eerdere berekeningen op dat er wat meer bewolking zou zijn, maar dat is inmiddels van de baan. Eventueel zouden er in de middag een paar vriendelijke stapelwolkjes kunnen ontstaan. Wind is er nauwelijks, en de temperatuur kont ongeveer hetzelfde uit als op vrijdag, tussen 26 en 31 graden.

Zondag is de wind weer terug in de zuidoosthoek en gaat alles weer op dezelfde manier door. De zon schijnt weer volop, en opnieuw kan een groot deel van het land tropische temperaturen verwachten.

Ook maandag lijkt nog een flink warme dag te worden, waarschijnlijk nog net iets warmer dan de zondag. Wel zien we dan de eerste tekenen van een weersomslag. Er drijft al langzaam wat meer bewolking binnen, op nadering van een storing. Het lijkt erop dat er in de nacht naar dinsdag een paar flinke regen- en onweersbuien gaan vallen. Hetzelfde geldt voor dinsdag overdag. Tussendoor wordt het dan nog een graad of 25, maar na dinsdag doet het kwik nog een stap terug en is de hitte echt verdreven..(weer.nl)

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn