Wednesday 24 July
Weerman Jannes Wiersema

14 september 2023 door Jannes Wiersema

Langzaam weer warmer.

 

 

Vandaag ligt een hogedrukgebied  pal boven onze omgeving. Het is rustig weer en in de ochtend komt eerst lokaal nog wat mist of lage bewolking voor. Daarna wordt het snel zonnig en hebben we in de middag een paar vriendelijke stapelwolken. Ook trekt af en toe sluierbewolking over. Met een zwakke tot hooguit matige zuiden- tot oostenwind, windkracht 1 tot 3, wordt het 19 graden in het noorden en lokaal 22 in het zuiden.

In de avond verdwijnt de meeste bewolking en we gaan een vrij helderenacht tegemoet. Met de zuidoostenwind wordt iets drogere lucht aangevoerd, daarom is de kans op mist klein. Het wordt fris met minima tussen 5 graden lokaal in het noordoosten en 14 graden aan zee.

Morgen trekt de zuidoostenwind iets aan en daarmee wordt warmere lucht aangevoerd. De temperatuur komt uit tussen 22 graden op de Wadden, 23 graden in het midden van het land en 25 graden in Brabant, delen van Zeeland en de duingebieden in Zuid-Holland. Het wordt opnieuw een vrij zonnige dag met slechts een paar stapelwolken en wat sluierbewolking.

Zaterdag blijft het droog en schijnt de zon volop. Er staat maar weinig wind en het wordt op grote schaal zomers warm met 25 tot 28 graden. Aan zee koelt het in de namiddag enkele graden af door een zeewind.

Zondag trekt de oostenwind aan. Na een zonnige start neemt overdag de bewolking toe. Tegen de avond is vooral in het zuiden kans op een regen- of onweersbui. Het blijft warm met maxima tussen 22 graden op de Wadden, 24 graden in Utrecht en 26 graden in het zuiden van het land.

Vanaf maandag gaan we een zeer wisselvallige herfstweer tegemoet. Dankzij het warme zeewater valt er in de kustgebieden, vooral in Noord-Holland en op de Wadden, zeer veel regen. Ook kan het bij buien onweren en de zuidwestenwind trekt flink aan.

Maandag wordt het nog 22 tot 24 graden, vanaf dinsdag moeten we het doen met 19 tot 23 graden. Er zijn ook berekeningen die de temperatuur niet eens meer boven 20 graden laten uitkomen.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn