Sunday 25 February
Weerman Jannes Wiersema

13 december 2019 door Jannes Wiersema

Perioden met regen

De komende dagen hebben lagedrukgebieden het voor het zeggen. Dat betekent een sterk wisselvallig weertype met geregeld regen, met soms wat zon. De temperatuur gaat de komende dagen verder omhoog zodat de winter ver weg is.

Vandaag is het bewolkt en zijn er perioden met regen,met in het uiterste No eerst nog kans op wat natte sneeuw. In het noorden waait een matig tot aan zee krachtige oosten- tot zuidoostenwind 4 – 6 Bft. In het zuiden van het land gaat de wind sterk afnemen. In de loop van de middag wordt het van het westen uit droger met een enkele bui. De meeste regen valt vandaag in het zuiden van het land. Het wordt 4 graden in het noordoosten en 8 graden in het zuidwesten. De wind gaat naar het westen draaien en neemt toe tot matig en aan zee tot krachtig, kracht 4 tot 6. In Zeeland kan de wind enige tijd hard worden, windkracht 7 Bft.

Vanavond valt er een enkele bui, komende nacht passeert vanuit het zuidwesten opnieuw een storing met regen. In het uiterste noordwesten en noorden blijft het droger met een bui. De wind draait naar het zuidwesten en waait matig en langs de kust krachtig 4 – 6 Bft. De temperatuur daalt naar 4 tot 6 graden.

Morgenochtend trekt de regen naar Duitsland weg,er is veel bewolking met tussendoor ook soms wat zon met verspreid enkele buien. In de avond wordt het tijdelijk droog. De tempoeratuur wordt  8 graden. De westen tot zuidwestenwind is vrij krachtig en aan zee hard, windkracht 5 tot 7 Bft. Langs de kust kan de wind soms even stormachtig worden 8 Bft. In de kustprovincies is er kans op zware windstoten tussen 75 en 90 km/u. In de loop van de avond neemt de wind af en draait op nadering van een volgende storing naar het zuiden.

De vooruitzichten:

In de nacht naar zondag regent het enige tijd. Zondag overdag valt het mee en is het wisselend bewolkt met kans op een bui.  Na het weekend is het wisselend bewolkt met kans op een bui en staat er minder wind.  De middagtempertuur loopt op na het weekend  tot in de dubbele cijfers.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn