Saturday 9 December
Weerman Jannes Wiersema

16 december 2019 door Jannes Wiersema

Wolkenvelden maar eerst nog flike opklaringen.Vanmiddag en vanavond van het zuiden uit af en toe regen.

In de middag een bui.

In het noorden is er kans op een enkele bui, elders is er in eerste instantie alleen (dunne) hoge bewolking. In de loop van de ochtend wordt de bewolking van het zuiden uit dikker en kan hier en daar wat regen vallen. In de avond valt vooral in de noordelijke helft van het land af en toe regen of motregen. De middagtemperatuur ligt rond 8°C. De wind is eerst zuidelijk, zwak tot matig, aan de kust eerst nog (vrij) krachtig. In de namiddag en avond draait de wind naar oost tot zuidoost.

Komende nacht is het eerst bewolkt met in het noordwesten en noorden eerst nog af en toe regen. Later klaart het van het zuiden uit op. De temperatuur daalt niet of nauwelijks en ligt rond 8°C. De wind is zuidoost tot zuid, zwak tot matig.

Morgen is het op wat hoge bewolking na zonnig. Met maxima van 10°C in het Waddengebied tot 15°C in het zuiden is het zacht. Dinsdagavond raakt het in het westen bewolkt en daar valt dan af en toe regen. De wind is zuidelijk, matig, in het noordwestelijk kustgebied later vrij krachtig.

Vooruitzichten
In het algemeen veel bewolking en van tijd tot tijd perioden met regen of buien. Temperaturen ruim boven normaal.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn