Tuesday 23 April
Weerman Jannes Wiersema

26 januari 2020 door Jannes Wiersema

Nevel en mist, in het zuiden ook af en toe zon

De ochtend begint grijs met nevel en in de noordelijke helft van het land ook mist. In de loop van de dag zullen de nevel en mist geleidelijk gaan verdwijnen, maar het blijft op veel plaatsen bewolkt. Alleen in het zuiden komt de zon af en toe te voorschijn. De maximumtemperatuur loopt uiteen van ca. 6°C onder de bewolking in de noordwestelijke helft van het land tot lokaal 9°C in het zuidoosten wanneer de zon doorbreekt. De zuidelijke wind neemt geleidelijk toe naar matig, langs de kust en op het IJsselmeer naar vrij krachtig, in de loop van de avond mogelijk krachtig, 6 Bft.

Vanavond en komende nacht is het bewolkt en een gebied met regen trekt van west naar oost over het land. De minimumtemperatuur van ca. 6°C wordt rond middernacht bereikt. In de loop van de nacht loopt de temperatuur geleidelijk wat op. De wind is zuid tot zuidwest en is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig, mogelijk krachtig, 6 Bft.

Morgen is er veel bewolking en in de ochtend valt plaatselijk lichte regen. In Limburg gaat het in de middag enige tijd regenen. Elders is er in de middag en avond kans op een bui. De maximumtemperatuur ligt rond 8°C. De zuid- tot zuidwestenwind is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig. In de tweede helft van de middag neemt de wind af.

Vooruitzichten
Veel bewolking en iedere dag kans op regen. Geleidelijk zachter met maxima richting 10°C en minima ruim boven nul.

Vooruitzichten lange termijn
zondag 02 februari tot en met zondag 09 februari
De eerste dagen van februari grote kans (90%) kans op aanhoudend wisselvallig en zacht weertype. Vanaf woensdag 5 februari fiftyfifty wat betreft het aanhouden van wisselvallig en zacht weertype of de overgang naar een kouder en minder wisselvallig weertype.


Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn