Saturday 20 July
Weerman Jannes Wiersema

28 januari 2020 door Jannes Wiersema

Veel wind en buien, mogelijk met onweer en hagel, later vanmiddag droger.

Het is bewolkt en er komen geregeld buien, mogelijk met onweer en korrelhagel, voor. Ook een vlok natte sneeuw is niet uitgesloten. In de loop van de middag neemt het aantal buien af en in de avond bereiken enkele opklaringen het westen. De middagtemperatuur ligt rond 5°C, maar in een bui kan de temperatuur tijdelijk dalen naar 1 of 2°C. De wind draait naar west tot zuidwest en neemt toe naar matig tot vrij krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer naar hard of stormachtig, 7 à 8 Bft. Boven land zijn af en toe (zware) windstoten van 60-70 km/uur mogelijk, langs de kust 70-90 km/uur. In de loop van de middag, in het noorden pas in de avond, neemt de wind weer in kracht af.

Komende nacht is het wisselend bewolkt en kan er nog altijd een bui voorkomen, mogelijk met korrelhagel. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 1°C in het zuidoosten tot 5°C langs de kust. De westelijke wind is matig boven land en krachtig langs de kust.

Ook morgen blijft de kans op enkele buien aanwezig en er is een aanhoudende kans op korrelhagel en op een klap onweer. Tussen de buien door klaart het af en toe op. In de loop van de middag en avond wordt het van het westen uit droog en volgen er bredere opklaringen. De middagtemperatuur komt uit op 6°C. De wind blijft westelijk, matig tot vrij krachtig boven land en krachtig langs de kust.

Vooruitzichten
In het algemeen veel bewolking en iedere dag perioden met regen of buien. Het is zacht met middagtemperaturen van ongeveer 10°C en minima omstreeks 7°C.

Vooruitzichten lange termijn
dinsdag 04 februari tot en met dinsdag 11 februari
Een kans van ca. 60% op een overgang naar een stabiel en kouder weertype met temperaturen rond of onder de normale waarden voor de tijd van het jaar.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn