Sunday 25 February
Weerman Jannes Wiersema

14 februari 2020 door Jannes Wiersema

Eerst bewolkt en lokaal motregen, in de loop van de dag droog en wat zon

Vanochtend is het zwaar bewolkt en valt er plaatselijk wat motregen. Geleidelijk wordt het van het westen uit overal droog en in de loop van de dag komt de zon van tijd tot tijd tevoorschijn. De temperatuur loopt op naar waardes van 7°C in het noorden tot 10°C in het zuiden. De wind draait van west tot noordwesten naar een zuidwestelijke richting en is zwak tot matig, aan de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig.

komende nacht is het in de noordwestelijke helft van het land bewolkt en vooral in het noorden kan het af en toe regenen. Elders zijn er opklaringen en blijft het droog. De minima liggen tussen 4°C plaatselijk in het noordoosten en 7°C in het westen. Er staat een matige, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtige zuidwestenwind.

Zaterdag is het bewolkt. In de ochtend valt er in het noorden regen. In de middag is het overal droog en vooral in het zuidoosten kan de zon even doorbreken. In de avond valt er in het westen en noorden af en toe lichte regen. Het wordt een zachte dag met in de middag 8°C op de Wadden en 13°C in het zuiden. De zuidwestenwind neemt gedurende de dag alsmaar toe en wordt in de avond boven land vrij krachtig tot krachtig, aan zee en op het IJsselmeer hard, 7 Bft. In de loop van de avond zijn langs de noordwestkust zware windstoten rond 80 km/uur mogelijk.

Vooruitzichten
Zondag erg zacht, veel wind en perioden met regen. Na het weekeinde af en toe zon, enkele buien en minder zacht met geleidelijk minder wind.

Vooruitzichten lange termijn
vrijdag 21 februari tot en met vrijdag 28 februari
Grote kans (80%) op een wisselvallig weertype met geregeld regen en soms ook veel wind. De temperaturen liggen meestal boven of rond het langjarig gemiddelde.
Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn