Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

24 februari 2020 door Jannes Wiersema

Bewolkt en van het zuidwesten uit regenachtig, in de middag veel wind

Van het zuidwesten uit wordt de bewolking steeds dikker en gaat het af en toe (mot)regenen. In het noordoosten komen eerst nog enkele opklaringen voor en blijft het tot halverwege de ochtend nog droog. De minimumtemperatuur ligt rond +2°C. De zuidelijke wind is zwak tot matig.

Overdag is er veel bewolking en valt er af en toe regen of motregen. Later in de middag en avond trekt er van het noordwesten uit een gebied met intensievere regen over het land. Het wordt opnieuw zacht met maxima tussen 9°C en 12°C. In de ochtend komt de wind uit zuid- tot zuidoostelijke richtingen en neemt geleidelijk toe naar matig, langs de kust en op het IJsselmeer naar vrij krachtig. In de loop van de middag wordt de wind zuidwestelijk en neemt daarbij toe naar vrij krachtig tot krachtig, 6 Bft, aan zee en boven het IJsselmeer naar krachtig tot hard hard 6-7 Bft, langs de westkust stormachtig, 8 Bft. Langs de westkust kunnen dan zware windstoten voorkomen van 75-90 km/u. In de avond neemt de wind iets af.

In de nacht naar dinsdag is het wisselend bewolkt en kan er in het oosten nog een enkele bui voorkomen. De minimumtemperatuur ligt rond 5°C. De wind is in de nacht west tot zuidwest en is matig tot vrij krachtig, 4-5 Bft, langs de kust en op het IJsselmeer krachtig tot hard, 6-7 Bft.

Dinsdag overdag wisselen zon en stapelwolken elkaar af. In de ochtend is het nog op de meeste plaatsen droog, maar in de middag kan er hier en daar een bui voorkomen, mogelijk met korrelhagel. De maximumtemperatuur bedraagt ca. 8°C. De west- tot zuidwestelijke wind is matig tot vrij krachtig, 4-5 Bft, langs de kust en op het IJsselmeer krachtig, 6 Bft, in het Waddengebied hard, 7 Bft.

Vooruitzichten
Wisselvallig, met temperaturen rond of net onder normaal. In het weekend ca. 40-50% kans op zware windstoten.

Vooruitzichten lange termijn
maandag 02 maart tot en met maandag 09 maart
Een aanhoudend wisselvallig weertype met zo’n 70-80% kans op temperaturen rond of boven normaal en 20-30% kans op temperaturen beneden normaal.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn