Tuesday 27 February
Weerman Jannes Wiersema

26 februari 2020 door Jannes Wiersema

Wisselend bewolkt met (winterse) buien, in het zuidoosten eerst sneeuw.

Een zone met buiige regen en (natte) sneeuw boven het zuidoosten en oosten verlaat aan het begin van de ochtend het land. Lokaal kan de sneeuw even blijven liggen en kan het glad zijn. Verder is het vandaag wisselend bewolkt en vallen er talrijke buien. Vooral in de ochtend en avond hebben deze buien een winters karakter en lokaal is ook onweer mogelijk. Plaatselijk is kortdurende gladheid mogelijk als gevolg van de winterse neerslag. De maximumtemperatuur ligt rond 6°C. Tijdens winterse buien daalt de temperatuur naar 2-3°C. De west- tot noordwestenwind neemt geleidelijk toe naar matig tot vrij krachtig, langs de kust krachtig, 6 Bft.

Komende nacht is het wisselend bewolkt met nog enkele winterse buien. Later in de nacht neemt de bewolking toe. De minimumtemperatuur ligt op de meeste plaatsen dichtbij het vriespunt, in het zuidwesten enkele graden daarboven. Lokaal is er kans op gladheid door bevriezing van natte weggedeelten. De wind is zwak tot matig en zuidwestelijk, aan zee is de wind matig tot vrij krachtig, 4-5 Bft.

Morgen is het overwegend bewolkt en een neerslaggebied breidt zich in de ochtend vanuit het zuidwesten over het land uit. In het midden en zuiden kan er enige tijd natte sneeuw vallen. In de Limburgse heuvels kan de neerslag in de loop van de dag mogelijk overgaan in sneeuw. In het noordoosten blijft het nog tot de middag overwegend droog. In de avond trekt het neerslaggebied naar Duitsland weg en klaart het op. De maximumtemperatuur ligt rond 3°C. De wind draait in het zuiden naar oostelijke richtingen en is zwak tot matig, in de rest van het land is de wind veranderlijk. Later in de middag en avond wordt de wind overal noordwestelijk. Boven land wordt de wind matig, aan zee en boven het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, 5-6 Bft.

Vooruitzichten
Vrijdag overdag rustig, droog en temperaturen onder normaal. In het weekend tijdelijk zachter en meer wind, met ca. 50% kans op zware windstoten. Daarna aanhoudend wisselvallig, met temperaturen rond normaal en een dagelijkse neerslagkans van 80-90%.

Vooruitzichten lange termijn
woensdag 04 maart tot en met woensdag 11 maart
Een aanhoudend wisselvallig weertype met temperaturen rond of iets onder normaal en een dagelijkse neerslagkans van zo’n 70%.


Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn