Tuesday 25 June
Weerman Jannes Wiersema

02 maart 2020 door Jannes Wiersema

Veel bewolkt en af en toe regen.

Het raakt overal zwaar bewolkt en in het zuidwesten regen het. In de loop van de ochtend gaat het op steeds meer plaatsen af en toe regenen. Later vanmiddag en vanavond beweegt een zone met plaatselijk buiige regen van west naar oost over het land. Daarachter wordt het vanuit het westen droog en volgen er opklaringen. De temperatuur loopt op naar een graad of 8. De zuid- tot zuidoostenwind is meest matig, aan de kust vanochtend nog vrij krachtig. Later in de middag en in de avond draait de wind naar west tot noordwest en wordt aan de kust vrij krachtig tot krachtig.

Komende nacht zijn er brede opklaringen. De minimumtemperatuur ligt op veel plaatsen dichtbij het vriespunt, alleen vlakbij zee is het met 4°C minder koud. Lokaal kan het glad worden door bevriezing van natte weggedeelten. De wind draait naar zuidwest en is zwak tot matig, aan zee matig tot vrij krachtig.

Morgen begint op veel plaatsen vrij zonnig, maar in het westen is er meer bewolking met lokaal een lichte bui. Al snel ontstaan landinwaarts stapelwolken en vooral in de middag komen er enkele buien tot ontwikkeling, met daarbij een kans op hagel en een klap onweer. De middagtemperatuur ligt rond 8°C. De zuidwestelijke wind is matig, aan de kust vrij krachtig.

Vooruitzichten
Wisselvallig met geregeld zon, maar soms ook enkele buien.

Vooruitzichten lange termijn
maandag 09 maart tot en met maandag 16 maart
Waarschijnlijk (ca. 70% kans) voortzetting van het wisselvallige weertype. De kans op maximumtemperaturen iets boven het langjarig gemiddelde bedraagt 60-70%.Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn