Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

29 april 2020 door Jannes Wiersema

Af en toe regen later enkele buien.

In de ochtend is het bewolkt,met in het noorden nog af en toe regen, in het zuiden aanvankelijk eerst nog een bui. In de loop van de dag klaart het van het zuidwesten uit op en wordt het op de meeste plaatsen droog. Vanavond gaat het van het zuidwesten uit opnieuw regenen. De middagtemperaturen lopen uiteen van 12°C in het noorden tot 16°C in het zuiden. De wind gaat van Oost naar west tot zuidwest en is overwegend matig 3 – 4 Bft. In de avond neemt de wind af naar zwak en draait naar zuidoost tot zuid. In het zuidwesten neemt de wind dan weer toe naar matig, aan zee naar vrij krachtig tot krachtig en draait daar naar zuidwest.

Komende nacht is het bewolkt en regent het in een groot deel van het land.In de loop van de nacht wordt het van het westen uit droog en klaart het wat op. De minima lopen uiteen van 8°C in het oosten en midden van het land tot 10°C aan de westkust. De wind is zuid tot zuidwestelijk, matig tot vrij krachtig en aan zee soms krachtig. In het noordoosten is de wind aanvankelijk zuidoost en matig 3 - 6 Bft.

Morgenochtend is het in het noordoosten droog en komen er enkele opklaringen voor. Van het zuidwesten uit raakt het snel weer bewolkt en gaat het af en toe regenen. Vanaf het einde van de ochtend wordt het van het zuidwesten uit droog en gaat de zon af en toe schijnen. Wel kan er een bui tot ontwikkeling komen. In de avond trekken er enkele buien van zuidwest naar noordoost. Hierbij is er kans op hagel en onweer. De maxima komen uit tussen 12°C in het noorden en 16°C in het zuidoosten. De wind is zuidwest en matig, langs de kust en op het IJsselmeer krachtig 3 - 6 Bft.

de komende tijd is het aanvankelijk geregeld regen of buien en middagtemperaturen onder normaal. Vanaf zondag zijn er meer opklaringen, maar valt er ook nu en dan regen of een bui. Maandag liggen de maxima tijdelijk boven normaal.

De lange termijn van woensdag 06 mei tot en met woensdag 13 mei
De gemiddelde dagelijkse neerslagkans ligt op 50% en de temperatuurverwachting is erg onzeker, met een voorkeur voor waarden iets onder het langjarig gemiddelde.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn