Tuesday 27 February
Weerman Jannes Wiersema

02 mei 2020 door Jannes Wiersema

Enkele buien, met onweer en hagel.

Vanochtend is er veel bewolking en komen er geregeld buien voor, lokaal ook met onweer, hagel en windstoten maar ook af en toe wat zon. In de loop van de middag trekken de buien naar het oosten weg,en wordt het overwegend droog en komt de zon steeds vaker tevoorschijn. De maximumtemperatuur ligt rond 14°C. Er staat een matige, aan zee vrij krachtige westelijke wind.

Komende nacht kan nog een enkele bui voorkomen en zijn en wolkenvelden. De minimumtemperatuur ligt rond 5°C. De zuidwestenwind is zwak tot matig.

Morgenochtend is het half tot zwaar bewolkt, vooral in het noordoosten nog een lichte bui. In de loop van de ochtend breekt de bewolking steeds meer en komt de zon tevoorschijn. Ook in de middag en in het begin van de avond kan er landinwaarts nog een lichte bui voorkomen. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 13°C op de Wadden tot 18°C in het zuidoosten van het land. De wind is in de ochtend westelijk en zwak tot matig, in de loop van de middag draait de wind naar noordwest.

Vanaf Maandag: Overwegend zonnig en droog met maximumtemperaturen die geleidelijk oplopen naar ca. 20°C aan het einde van de week.

Lange termijn verwachting: Zaterdag 09 mei tot en met Zaterdag 16 mei
Vrij grote kans (ca. 60%) een overgang naar een koeler en wisselvalliger weertype met af en toe regen.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn