Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

07 mei 2020 door Jannes Wiersema

Zonnig, later ook sluierbewolking

Vandaag is er veel zon, alleen in het oostelijk Waddengebied komen de eerste uren enkele wolkenvelden voor. Verder komen lokaal mistbanken voor, die snel oplossen. In de loop van de middag en avond komt er meer sluierbewolking. De middagtemperatuur loopt uiteen van 14°C op de Wadden tot ca. 21°C in het zuidoosten. De wind is zwak, in het noord(oost)en overwegend westelijk, elders oostelijk. In de loop van de middag draait de wind op steeds meer plaatsen naar een richting tussen west en noord.

Komende nacht zijn er velden met hoge bewolking. Met name in het noorden kunnen enkele mistbanken ontstaan. De minima lopen uiteen van ca. 9°C graden in Zeeland tot lokaal 2°C in het noordoosten. De wind is meest zwak uit uiteenlopende richtingen.

Morgen is het tamelijk zonnig, al is er ook sluierbewolking aanwezig. De middagtemperatuur loopt uiteen van 17°C in het Waddengebied tot ca. 23°C landinwaarts. De wind is zwak tot matig en komt 's middags geleidelijk uit richtingen tussen west en noord.

Komende dagen: Zaterdag zonnige perioden en warm. Daarna een beduidend koeler weertype met vooral zondag kans op regen of een bui.

Lange termijn verwachting: donderdag 14 mei tot en met donderdag 21 mei
Grote kans (ca. 70%) op een overwegend droog weertype met oplopende temperaturen. De spreiding in de temperatuur wordt echter groot. Rond 30% kans op een wisselvallig weertype.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn