Wednesday 24 July
Weerman Jannes Wiersema

09 mei 2020 door Jannes Wiersema

zonnig en warm,

Vandaag is er opnieuw veel zon en wordt het (zomers) warm. In het zuiden kan wel af en toe dikkere sluierbewolking voorkomen. De middagtemperaturen lopen uiteen van 18°C op de Wadden tot 26°C in het zuidoosten. De oostenwind is overwegend matig. Aan de kust komt de wind in de middag van zee en daarmee koelt het enkele graden af. Tegen de avond draait de wind overal naar noordoost.

Komende nacht neemt vanuit het zuiden de bewolking toe. In het noorden blijft het nog tot in de ochtend nagenoeg onbewolkt. De minimumtemperatuur varieert van 8°C in het noorden tot 15°C in het zuiden. De noordoostenwind draait gedurende de nacht naar zuid tot zuidoost en is zwak.

Morgen is er in het algemeen veel bewolking, daarbij kan vooral in het zuiden en oosten hier en daar wat lichte regen vallen, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. In de middag is er in het uiterste zuidoosten kleine kans op een onweersbui. In de ochtend loopt de temperatuur op veel plaatsen nog op tot circa 20-22°C. In de loop van de middag echter stroomt vanuit het noorden beduidend koelere lucht het land binnen. Aan het einde van de middag is het rond 10°C in het noorden en 13-16°C elders. In het zuidoosten blijft het nog lang 20°C. De overwegend zwakke zuid- tot oostenwind draait in de loop van de dag naar noord en neemt flink toe naar matig tot vrij krachtig, aan zee naar krachtig, mogelijk hard, 6-7 Bft.

Volgende week: Dinsdag bewolkt en een kleine kans op een bui. Daarna weer zonnig. Eerst koel met 's nachts plaatselijk vorst aan de grond, in de tweede helft van de week temperaturen oplopend naar normale waarden.

Lange termijn: zaterdag 16 mei tot en met zaterdag 23 mei
Grote (80%) kans op aanhouden van het droge, vaak zonnige weer met een vrij grote spreiding van de temperatuur rondom de normale waarden.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn