Monday 27 May
Weerman Jannes Wiersema

10 mei 2020 door Jannes Wiersema

Eerst op veel plaatsen zonnig later toenemende bewolking en kans op een bui, later koeler en veel wind.

Op veel plaatsen eerst nog zonnig met sluierbewolking maar van het zuiden uit neemt de bewolking toe. In de middag valt er met uitzondering van het noorden soms wat regen of een bui, in Limburg is er dan kans op een (mogelijk pittige) onweersbui. In de ochtend loopt de temperatuur op veel plaatsen nog op tot circa 20-22°C. In de loop van de dag stroomt vanuit het noorden beduidend koelere lucht het land binnen. Aan het einde van de middag is het rond 10°C in het noorden en 13-16°C elders. In het zuidoosten blijft het nog lang 20°C. De overwegend zwakke wind uit zuid tot oost draait in de loop van de dag naar noord en neemt flink in kracht toe naar matig tot vrij krachtig, aan zee en boven het IJsselmeer naar krachtig tot hard, 6-7 Bft. Langs de westkust zijn er vanaf vanavond zware windstoten rond 75 km/uur mogelijk.

Komende nacht klaart het van het noordwesten uit gedeeltelijk op. In het zuiden en zuidoosten blijft het bewolkt en kan er nog wat regen vallen. De noord- tot noordoostenwind is vrij krachtig, aan zee en boven het IJsselmeer krachtig tot hard, 6-7 Bft, met zware windstoten rond 75 km/uur. De minimumtemperatuur ligt rond 6°C.

Morgen zijn er vooral aan de kust wolkenvelden, landinwaarts is er zon en het blijft droog. De noord- tot noordoostelijke wind blijft overdag vrij krachtig, aan zee en boven het IJsselmeer krachtig tot hard, 6-7 Bft met aan de westkust zware windstoten rond 75 km/uur. De middagtemperatuur varieert van 10°C aan zee tot 14°C verder landinwaarts. Maandagavond neemt de wind geleidelijk af en draait naar noord tot noordwest.

Komende dagen: Dinsdag vrij veel bewolking en een kleine kans op een bui. Daarna zonnige perioden. Eerst vrij koel met ’s nachts plaatselijk vorst aan de grond, in de tweede helft van de week temperaturen oplopend naar normale waarden.

Lange termijn verwachting van zondag 17 mei tot en met zondag 24 mei
Grote (80%) kans op aanhouden van het droge, vaak zonnige weer met waarschijnlijk temperaturen boven normaal.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn