Tuesday 25 June
Weerman Jannes Wiersema

14 mei 2020 door Jannes Wiersema

Wisselend bewolkt en op de meeste plaatsen droog

De ochtend begint zonnig, maar geleidelijk ontstaan er enkele stapelwolken en in het noorden is een enkele bui niet uitgesloten. Het wordt ongeveer 13°C. Er staat een vlagerige matige noord- tot noordoostenwind, die aan zee en op het IJsselmeer af en toe vrij krachtig is.

Komende nacht verloopt helder en droog. De minimumtemperaturen variëren van lokaal -3°C landinwaarts tot +4°C aan zee. Aan de grond kan het plaatselijk matig vriezen. De wind is overwegend zwak en komt uit richtingen tussen noordwest en noordoost. Langs de noord- en noordwestkust is de wind noordwestelijk en mogelijk matig.

Morgen begint de dag overal zonnig en droog. In de loop van de dag ontstaan er wederom stapelwolken en in de noordelijke helft van het land drijven in de loop van de dag wolkenvelden binnen. Met name in het noordelijk kustgebied kan in de loop van de dag een enkele bui voorkomen. De middagtemperaturen variëren van circa 12°C in het noorden tot 16°C in het zuidoosten. De overwegend noordelijke wind is zwak tot matig.

De vooruitzichten: Aanvankelijk temperaturen enkele graden onder het langjarig gemiddelde. De temperaturen lopen iedere dag verder op en woensdag liggen deze weer boven normaal. Er valt geen of vrijwel geen regen, vooral in het noorden en op maandag is de kans op een kleine hoeveelheid regen iets groter.

Lange termijn verwachting: termijn
donderdag 21 mei tot en met donderdag 28 mei
70% Kans op droog en zonnig weer, met temperaturen (ruim) boven normaal. De kans op regen neemt langzaam toe naar 40%, maar de hoeveelheden zijn waarschijnlijk klein.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn