Monday 27 May
Weerman Jannes Wiersema

17 mei 2020 door Jannes Wiersema

Perioden met zon,droog.

Vandaag zijn er flinke perioden met zon. In de middag ontstaan landinwaarts wel stapelwolken. Het blijft droog. De middagtemperatuur ligt tussen 12°C aan de noordwestkust en 20°C in het zuidoosten. De wind draait naar een westelijke richting en wordt matig, in het noordelijk kustgebied vrij krachtig.

Komende nacht zijn er in het noorden wolkenvelden, elders is het helder, hoewel er ook velden sluierbewolking over trekken. De minima lopen uiteen van 11°C in het noordwesten tot 7°C in het oosten. De wind is zuidwestelijk, zwak tot matig.

Morgenochtend valt in het noordelijk kustgebied mogelijk wat regen. Elders zijn er flinke zonnige perioden, maar ook velden sluiebewolking. De maxima lopen uiteen van 15 aan zee tot 23°C in het zuidoosten. De wind is matig, aan de kust af en toe vrij krachtig en komt uit een zuidwestelijke, later westelijke richting.

Komende week:
Perioden met zon en droog en temperuren die oplopen naar rond 25°C op donderdag. Op vrijdag een overgang naar koeler en regen of buien, mogelijk vrij veel wind.

Lange termijn verwachting:

Zondag 24 mei tot en met Zondag 31 Mei:

Onzekere verwachting met de kans (70%) op een droog weertype groter is dan de kans op wisselvallig weer met van tijd tot tijd neerslag. Vrij grote kans (70%) op temperaturen rond of beneden normaal.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn