Saturday 9 December
Weerman Jannes Wiersema

29 mei 2020 door Jannes Wiersema

Vandaag veel zon, al komen langs de noordkust eerst ook nog wat laaghangende bewolking voor.

Een hogedrukgebied boven Scandinavië zoekt verbinding met het Azorenhoog waardoor een gordel van hogedruk ontstaat ten noorden van ons land. Ten gevolge van deze positie is de stroming oost- tot noordoostelijk. Vanaf midden volgende week wordt het hogedrukgebied minder krachtig en verplaatst zich in zuidwestwaartse richting weg. Vanaf komende Donderdag komt er een lagedrukgebied dat ten noorden van, of boven onze omgeving komt te liggen. Op hoogte wordt de rug van hogedruk dan vervangen door een laag boven onze omgeving.

Het is vrij zonnig al trekken er langs de noordkust ook wat laaghangende bewolking over met in de loop van de dag hier en daar wat sluierbewolking of een enkele stapelwolk. Het blijft droog en de middagtemperatuur loopt uiteen van ongeveer 17°C op de Wadden tot lokaal 23°C in het zuidoosten. De noordoostelijke wind is meest matig, in de loop van de middag aan zee en op het IJsselmeer af en toe vrij krachtig.

De komende nacht verloopt helder. De minimumtemperatuur komt uit op 6°C in het noordoosten en 11°C in Zeeland. Er staat een zwakke tot matige noordoostenwind.

Morgen is er veel zon en ontstaan met name landinwaarts in de loop van de dag stapelwolken. Het blijft droog en in de avond lossen de stapelwolken weer op. In het noordelijk kustgebied wordt het een graad of 19, elders loopt de temperatuur in de middag op naar waardes tussen 21 en 24°C. Mogelijk wordt in het zuiden de 25°C lokaal bereikt. De oost- tot noordoostenwind is matig en neemt in de loop van de middag aan zee en op het IJsselmeer toe naar vrij krachtig.

Komende Pinksterdagen en daarna:

Zonnig en vrij warm. Donderdag meer bewolking en kans op regen of enkele buien.

Lange termijn verwachting:

vrijdag 05 juni tot en met vrijdag 12 juni
Grote kans (ca. 70%) op temperaturen die enkele graden onder het langjarig gemiddelde liggen. De dagelijkse neerslagkans ligt rond 60% en daalt geleidelijk naar 40%.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn