Monday 27 May
Weerman Jannes Wiersema

05 juni 2020 door Jannes Wiersema

Half tot zwaar bewolkt en enkele buien, soms met onweer.

Onder regie van een sturend hoogtelaag is een uitdiepende depressie bezig aan een rondje over de Noordzee aan het maken.Het systeem bevond zich tijdens de afgelopen nacht boven Jutland met een kerndruk van 986 hPa; komende nacht arriveert de depressie net ten oosten van Schotland met een luchtdruk van 978 hPa. Dit geeft bij ons vandaag flinke buien met onweer en kans op hagel.

Het is overwegend bewolkt en er trekken enkele flinke buien, soms met onweer en hagel, over het land. Later in de middag en avond komen er ook enkele opklaringen voor. De middagtemperatuur wordt ongeveer 14°C. De wind is matig, aan de kust enige tijd (vrij) krachtig en komt eerst uit zuid tot zuidwest, in de loop van de dag wordt de wind westelijk.

In de avond en komende nacht is het wisselend bewolkt met een enkele bui, mogelijk met onweer. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 7°C. De zuidwestenwind is matig, aan de kust en op het IJsselmeer krachtig.

Morgen zijn er zonnige perioden. Van het westen uit neemt de bewolking toe en in de middag gaat het in het westen en later ook in het noorden regenen. In de avond trekt de regen langzaam verder oostwaarts. De middagtemperatuur loopt uiteen van 12°C in het noordwesten tot 18 in het zuidoosten. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer krachtig, aan de westkust mogelijk hard.

Vooruitzichten:
Eerst koel en vooral zondag buien. In de loop van volgende week op de meeste plaatsen droog, perioden met zon en stijging van de temperatuur.

Lange termijn verwachting

Vrijdag 12 juni tot en met vrijdag 19 juni
Grote (ongeveer 75%) kans op droog en vaak zonnig weer met temperaturen meestal boven normaal, 25% kans op buien of regen.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn