Thursday 20 June
Weerman Jannes Wiersema

14 juni 2020 door Jannes Wiersema

Wisselend bewolkt, vooral in het noordoosten enkele onweersbuien.

Een lagedrukgebied bij de ingang van het Engelse Kanaal trekt langzaam naar Ierland. Restanten van een bijbehorende ingedraaide occlusie liggen boven het noordoosten in een NW-ZO georiënteerd, min of meer stationaire frontale vore. Boven het noordwesten van Duitsland ligt een warmtefront dat de komende 24 uur langzaam naar het uiterste noordoosten van ons land trekt. Op zondag komt er in de onderste niveaus een duidelijkere noordwestelijke stroming op gang, op hoogte blijft de stroming zuidoostelijk. Zondag middag zien we een nieuwe WNW-OZO georiënteerde convergentielijn ontstaan boven het midden en oosten van het land.

Vandaag de zon geregeld. Aan de noord- en westkust kan de hele dag mist of lage bewolking hardnekkig blijven hangen. In de loop van de dag kunnen vooral in het noordoosten en midden weer enkele stevige regen- en onweersbuien ontstaan, waarbij er kans is op hagel en plaatselijk veel regen in korte tijd. De middagtemperatuur loopt uiteen van 17°C aan de noordwestkust tot 26°C in het oosten van het land. De wind komt uit richtingen tussen west en noordwest en is zwak tot matig.

Komende nacht is er vooral in het noordoosten nog een enkele bui mogelijk. Overigens is het wisselend bewolkt. De minima liggen rond 15 °C. De wind is zwak uit een westelijke richting.

Morgen zijn er perioden met zon, in het noordoosten kan nog een enkele bui ontstaan. De maxima lopen uiteen van 20°C langs de noordwestkust tot 25 in het zuiden. De wind is zwak tot matig uit westelijke richtingen.

Vooruitzichten:
Wisselend bewolkt met vooral aanvankelijk af en toe buien. Maxima overwegend 20-25°C.

Lange termijn verwachting:
zondag 21 juni tot en met zondag 28 juni
Vrij grote kans (60%) op temperaturen boven normaal en dagelijks circa 20-30% kans op neerslag.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn