Friday 29 September
Weerman Jannes Wiersema

17 juni 2020 door Jannes Wiersema

In de middag vooral in het zuidwesten en zuiden stevige (onweers)buien

In het noorden opklaringen en oosten is er vrij veel bewolking en valt eerst nog plaatselijk regen. Elders is het zonnig, maar er vormen zich stapelwolken. In het zuidwesten en later zuiden ontwikkelen zich in de loop van de middag en avond flinke regen- en onweersbuien. Lokaal kan er opnieuw veel regen in korte tijd vallen met wateroverlast tot gevolg. Ook kan lokaal hagel voorkomen. In de avond valt vooral in midden plaatselijk buiige regen. De maxima liggen rond 23°C. De wind is overwegend zwak, in het noorden en midden uit noordoostelijke, in het zuiden uit uiteenlopende richtingen.

Komende nacht is er veel bewolking en valt vooral in de noordelijke helft nog buiige regen. Later in de nacht komen er in het zuiden opklaringen en daar ontstaan enkele mistbanken. De minimumtemperatuur ligt rond 14°C. In het noorden is de wind noordoost en meestal zwak. In het zuiden is de wind zuidwest en zwak

Morgenochtend trekt de bewolking en de regen noordwaarts en breekt van het zuiden uit op steeds meer plaatsen de zon door. In de middag zijn er weer stapelwolken en in het zuidwesten kan een bui tot ontwikkeling komen. De maximumtemperatuur bedraagt ca. 23°C. De wind wordt geleidelijk overal zuidwest en zwak tot matig.

Vooruitzichten: Eerst perioden met zon en nog een enkele bui met temperaturen rond of iets boven normaal. Na het weekeinde overgang naar warm, droog en zonnig weer.

Lange termijn verwachting:
woensdag 24 juni tot en met woensdag 01 juli
70% kans op het aanhouden van het (zeer) warme, droge en zonnige weer. 30% kans op overgang naar wisselvallig weer met temperaturen rond normaal.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn