Sunday 24 October
Weerman Jannes Wiersema

02 juli 2020 door Jannes Wiersema

Bewolkt en vooral in het noorden en oosten buien. Vanmiddag meer zon.

Er is veel bewolking en met name in het noorden komen er enkele buien voor. Vanaf het einde van de ochtend breekt op steeds meer plaatsen de zon door. Vanmiddag ontstaan er in de oostelijke helft eveneens buien en is er in het uiterste noorden een kleine kans op onweer. Vanavond wordt het vrijwel overal droog, alleen aan de westkust kan nog een bui voorkomen. De middagtemperatuur komt uit op ongeveer 20°C. De zuidwestenwind is matig, aan de westkust en op het IJsselmeer vrij krachtig. In het noorden waait de wind aanvankelijk uit het noord- tot noordwesten. In de loop van de middag wordt de wind overal westelijk.

Komende nacht zijn er wolkenvelden, maar ook opklaringen. Het blijft op de meeste plaatsen droog. In het noorden kunnen enkele mistbanken ontstaan. De minima lopen uiteen van lokaal 8°C in het noordoosten tot 14°C in het zuiden. De wind is zwak, aan de kust matig, uit zuidwest tot west, in het noorden komt de wind eerst uit uiteenlopende richtingen.

Morgen is het wisselend bewolkt en met name in de ochtend en middag kan er plaatselijk wat regen vallen. In de avond wordt het overal droog. De middagtemperaturen lopen uiteen van 18°C op de Wadden tot lokaal 23°C in het zuiden en oosten. De wind komt uit zuidwest tot west en is matig, aan de kust vrij krachtig en in de middag en avond krachtig.

Vooruitzichten:
Wisselvallig en koel voor de tijd van het jaar. Na het weekend geleidelijk droger.

Lange termijn:
Donderdag 09 juli tot en met Donderdag 16 juli
Aanvankelijk neerslagkansen van circa 30%, later iets toenemend naar 40-50%. Vrij grote kans (50-60%) op maxima onder het langjarig gemiddelde.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn