Saturday 20 July
Weerman Jannes Wiersema

10 juli 2020 door Jannes Wiersema

Vanochtend bewolkt en regenachtig,vanmiddag opklaringen.

Vanochtend is het bewolkt en valt er op veel plaatsen regen of motregen. In de loop van de middag komen er van het westen uit steeds meer opklaringen, maar een enkele bui is nog wel mogelijk. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 17°C in het noorden tot lokaal 20°C in het zuidoosten. De wind is in het zuidoosten aanvankelijk nog zuidwestelijk maar draait gedurende de dag net als elders naar noordelijke richtingen. De wind is boven land meest matig, langs de kust en op het IJsselmeer overwegend vrij krachtig. In de loop van de middag neemt de wind af.

Komende nacht zijn er flinke opklaringen. In het noordelijk kustgebied is nog een enkele bui mogelijk. Landinwaarts ontstaan mogelijk enkele ondiepe mistbanken. Landinwaarts kan het flink afkoelen, lokaal tot onder de 5°C. Vlak aan zee wordt het niet kouder dan ca. 10°C. De wind wordt overal westelijk en is zwak, aan de kust matig.

Morgen is het een afwisseling van zon en stapelwolken en komt er verspreid over het land nog een enkele bui tot ontwikkeling. In de loop van de middag neemt de kans op een bui van het westen uit af. De middagtemperatuur loopt uiteen van 18°C aan de kust tot 21°C plaatselijk in het zuidoosten. De wind is in de ochtend zwak uit een westelijke richting, in de middag wordt de wind noordwestelijk en matig.

Vooruitzichten:
Zondag en maandag droog met geregeld zon en maximumtemperaturen die geleidelijk oplopen richting de normale waarde van ca. 23°C. Vanaf dinsdag weer toenemende kans op regen, later in de week wordt het waarschijnlijk weer iets koeler.

De lange termijn verwachting:
vrijdag 17 juli tot en met vrijdag 24 juli
Aanvankelijk vrij grote kans (70%) op een licht wisselvallig weertype met af en toe een bui en maxima rond of iets beneden het langjarig gemiddelde. Later in de periode neemt de kans op een droger en warmer weertype geleidelijk toe.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn