Friday 29 September
Weerman Jannes Wiersema

25 juli 2020 door Jannes Wiersema

Toenemende bewolking en vanuit het Westen af en toe (mot)regen, vanavond en komende nacht buien.

Vanochtend is in de oostelijke helft de zon nog af en toe te zien. Van het westen uit raakt het overwegend bewolkt en valt er soms (mot)regen. In de avond volgt van het zuidwesten uit een actief regengebied met soms pittige buien, waarbij er lokaal kans op onweer is. De middagtemperatuur loopt uiteen van 21°C in het noordwesten tot 25°C in het zuidoosten. De zuidwestenwind neemt toe naar matig, aan de kust naar vrij krachtig tot krachtig, 6 Bft.

Vannacht is het bewolkt en komen er nog steeds pittige buien voor waarbij lokaal onweer kan voorkomen. De minimumtemperatuur komt uit rond 15°C. De wind draait van zuidwest naar west en is matig, aan de kust vrij krachtig, aan het begin van de nacht mogelijk krachtig, 6 Bft.

Kans op veel neerslag door de buien

Morgen In de loop van ochtend wordt het in het westen droger en wisselen stapelwolken en zon elkaar af. In het oosten kunnen tot in de middag buien voorkomen, maar ook daar zal in de loop van de middag af en toe de zon te zien zijn. De middagtemperatuur ligt tussen 18°C in het noordwesten tot 22°C in het zuidoosten. De wind komt uit het westen en draait in de loop van de middag naar een zuid- tot zuidwestelijke richting. Aan de kust is de wind vrij krachtig, boven land matig, in de avond wordt de wind landinwaarts zwak.

De vooruitzichten:
Geregeld zon, maar vooral de eerste dagen soms ook enkele buien. Dinsdag vooral in het oosten en zuidoosten mogelijk zomers warm. Na dinsdag afnemende neerslagkansen. Aan het einde van de week in het oosten en zuidoosten mogelijk zomers warm.

Lange termijn verwachting:
zaterdag 01 augustus tot en met zaterdag 08 augustus
De eerste dagen meest droog en vooral landinwaarts waarschijnlijk zomerse temperaturen. Vanaf zondag 2 augustus geregeld regen of buien met middagtemperaturen waarschijnlijk iets onder het langjarig gemiddelde.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn