Saturday 20 July
Weerman Jannes Wiersema

26 juli 2020 door Jannes Wiersema

Perioden met zon en enkele buien

Vanochtend komen er verspreid over het land enkele buien voor. Vanmiddag komen de buien vooral in het oosten en noordoosten tot ontwikkeling en daar is lokaal ook kans op onweer. De middagtemperatuur ligt tussen 18°C in het noordwesten tot 22°C in het zuidoosten. De wind komt uit het westen en draait in de loop van de middag naar een zuid- tot zuidwestelijke richting. Aan de kust is de wind vrij krachtig, boven land matig, in de avond wordt de wind landinwaarts zwak.

Komende nacht zijn er flinke opklaringen en blijft het droog. De minima lopen uiteen van 12°C in het oosten tot 16°C aan de kust. De wind is zuidelijk, zwak, aan de kust matig tot vrij krachtig.

Morgen is er vooral in het noorden en westen bewolking, daar valt soms ook wat regen. In het zuiden en oosten zijn er zonnige perioden. De maxima liggen tussen 21°C in het noordelijk kustgebied en 28°C in het zuidoosten. De wind is zwak tot matig en draait van zuid naar zuidoost tot oost. In het Waddengebied is de wind eerst nog vrij krachtig.

De vooruitzichten:
Geregeld zon, maar vooral de eerste dagen soms ook enkele buien. Na dinsdag afnemende neerslagkansen. Aan het einde van de week en in het weekend in het oosten en zuidoosten zomers warm.

Lange termijn verwachting:
zondag 02 augustus tot en met zondag 09 augustus
Eerst droog en (zomers) warm. Vanaf zondag 2 augustus geregeld regen of buien met middagtemperaturen waarschijnlijk iets onder het langjarig gemiddelde.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn