Thursday 18 April
Weerman Jannes Wiersema

31 juli 2020 door Jannes Wiersema

Warm en zonnig zomerweer vandaag.

Vandaag is het zonnig en zeer warm met maximumtemperaturen die uiteenlopen van 27°C in het Waddengebied tot lokaal 35°C in het uiterste zuiden. De zuidoostenwind is overwegend matig, 3-4 Bft. In het uiterste zuidwesten kunnen zich in de loop van de avond windvlagen van ca. 40-50 km/uur voordoen.

Komende nacht neemt van het zuidwesten uit de bewolking toe en kunnen er enkele (onweers)buien tot ontwikkeling komen. Het wordt een warme nacht met minima die in het westen en zuidwesten amper onder de 20°C uitkomen, met name in de grote steden. In het noordoosten kan het nog afkoelen naar ca. 17°C. De wind is oost tot zuidoost en is matig. In de loop van de nacht draait de wind in het zuidwesten naar zuidwest.

Morgenochtend is er vrij veel bewolking en plaatselijk komt er een (onweers)bui voor. In de loop van de dag wordt het weer droog en komt er geleidelijk weer meer ruimte voor de zon. Met maximumtemperaturen van 24°C langs de kust tot 31°C in het oosten en zuidoosten wordt het minder warm dan vrijdag. In het oosten is de wind aanvankelijk nog zuid tot zuidoost maar in de loop van de ochtend draait de wind overal geleidelijk naar westelijke richtingen en wordt matig, 3-4 Bft.

De vooruitzichten:
Wolkenvelden, af en toe regen en temperaturen rond of iets beneden normaal. Vanaf woensdag meer zon en oplopende temperaturen.

Lange termijn verwachting:
vrijdag 07 augustus tot en met vrijdag 14 augustus
Tot en met 8 augustus een grote kans (80-90%) op maximumtemperaturen ruim boven het langjarig gemiddelde en mogelijk tropisch warm in het zuidoosten (50% kans). Daarna een toenemende kans (50%) op temperaturen rond of iets beneden normaal. De dagelijkse neerslagkans ligt de gehele periode rond 20%.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn