Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

07 augustus 2020 door Jannes Wiersema

Zonnig en tropisch warm.

Vandaag is het zonnig. De temperatuur loopt in de ochtend snel op en de maximumtemperaturen lopen uiteen van 30°C op de Wadden tot lokaal 36°C in het zuiden. De wind draait via oost naar zuidoost en is zwak, aan zee en op het IJsselmeer matig 2 – 4 Bft. Aan zee wordt de wind in de middag noordwestelijk.

Komende avond en nacht is het helder. De minimumtemperaturen liggen tussen 16°C in het noorden en 20°C in het zuiden. In stedelijke gebieden blijft het enkele graden warmer. De wind is oost tot noordoostelijk en zwak 1- 2 Bft.

Morgen is het zonnig, wel is er sluierbewolking aanwezig. Met maximumtemperaturen tussen 30°C in het noorden en plaatselijk 37°C in het zuiden van het land is het opnieuw een tropische dag. In het Waddengebied is er kans op enige verkoeling in de loop van de middag. De wind is oost tot noordoost en zwak tot matig.

De vooruitzichten:

Aanhoudende hitte. Zondag met name in de noordelijke kustgebieden tijdelijk iets minder hoge temperaturen. De kans op een bui is de eerste dagen klein. Vanaf woensdag toenemende kans op een onweersbui.

Lange termijn verwachting:

vrijdag 14 augustus tot en met vrijdag 21 augustus
Geleidelijk dalende temperaturen naar waardes rond normaal. Een licht wisselvallig weerbeeld met zon, wolken en af en toe regen of een bui, maar ook droge momenten.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn