Thursday 21 October
Weerman Jannes Wiersema

15 augustus 2020 door Jannes Wiersema

Geleidelijk meer zon en toenemende kans op een (onweers)bui.

Er zijn wolkenvelden met hier en daar mist en nog een enkele bui. Geleidelijk breekt de zon op steeds meer plaatsen door en vooral vanmiddag ontstaat er een enkele onweersbui. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 23°C aan de westkust tot lokaal 28°C in het oosten en zuidoosten. De wind is meest zwak en komt uit uiteenlopende richtingen.

Komende nacht kan er lokaal nog een enkele (onweers)bui voorkomen. Verder zijn er ook opklaringen waar lokaal mist kan ontstaan. De minimumtemperatuur ligt rond 17°C. De wind is zwak, in het noordelijk kustgebied matig en komt overwegend uit het noordoosten.

Morgen zijn er perioden met zon en vooral in de middag en avond komen er regen- en onweersbuien voor. Bij de buien zijn lokaal (zware) windstoten mogelijk en kan hagel voorkomen. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 26°C in het Waddengebied tot 31°C in het oosten en zuidoosten. Er staat een zwakke wind uit oostelijke richtingen, in de avond komt de wind uit uiteenlopende richtingen.

De vooruitzichten:

(Vrij) warm, vooral in de nachten. Wisselend bewolkt. Tot en met woensdag enkele (onweers) buien, daarna af en toe regen.

Lange termijn verwachting:

zaterdag 22 augustus tot en met zaterdag 29 augustus
Temperaturen dalend naar normale waarden voor de tijd van het jaar. Het blijft wisselvallig.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn