Wednesday 24 July
Weerman Jannes Wiersema

18 augustus 2020 door Jannes Wiersema

Perioden met zon, in het oosten kans op een (onweer)bui.

De dag begint met een enkele mistbank. Er is veel zon en in de loop van de ochtend ontstaan er stapelwolken. In de westelijke kustgebieden is nog een enkele bui mogelijk. In de middag ontstaan er vooral in het oosten enkele (onweers)buien met een kleine kans op hagel. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 22°C aan de kust tot 26°C in het zuidoosten. De zuidwestelijke wind is zwak tot matig, langs de kust mogelijk vrij krachtig.

De komende nacht zijn er brede opklaringen en blijft het overal droog. In het noordoosten is nog een enkele mistbank mogelijk. De minima lopen uiteen van 17°C aan de kust tot lokaal 12°C in het noordoosten bij een zwakke, aan de kust matige, zuidenwind.

Morgen zijn er aanvankelijk flinke zonnige perioden. In de loop van de middag neemt de bewolking van het zuidwesten uit echter toe en in de avond kan het in het zuidwesten af en toe licht regenen. De middagtemperaturen liggen tussen 24°C in het Waddengebied en lokaal 28°C in het zuidoosten. De zuidenwind neemt overal toe tot matig.

De vooruitzichten:
Perioden met zon. Donderdag (zeer) warm, vrijdag kans op regen. In het weekeinde een enkele bui en temperatuur dalend naar normale waarden voor de tijd van het jaar.

Lange termijn verwachting:

dinsdag 25 augustus tot en met dinsdag 01 september
Wisselvallig met temperaturen rond normaal.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn