Saturday 22 January
Weerman Jannes Wiersema

29 augustus 2020 door Jannes Wiersema

Langs de (noord)westkust buien, later vandaag ook elders.

In het westelijk en noorderlijke kustgebieden is er vanochtend veel bewolking en komen er stevige buien voor. Lokaal is onweer mogelijk. Elders breekt de zon geregeld door en is het op de meeste plaatsen nog droog. In de loop van de dag kan er ook dieper landinwaarts een enkele bui tot ontwikkeling komen. Vanavond sterven de buien boven land uit. De maximumtemperatuur varieert van 18°C in het westen tot lokaal 21°C in het uiterste oosten en zuidoosten. De zuidwestelijke wind is overwegend matig. Langs de westkust en op het IJsselmeer is de wind matig tot vrij krachtig uit een westelijke richting.

Komende nacht blijven vooral in de westelijke kustgebieden buien voorkomen. Elders komen opklaringen voor en kunnen met name in het noordoosten mist of mistbanken ontstaan. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 14°C.aan zee tot plaatselijk 8°C in het noordoosten. De wind wordt zwak en veranderlijk. Aan de zuidwestkust wordt de wind mogelijk (vrij) krachtig uit noordwest.

Morgen blijven vooral in de westelijke kustprovincies buien voorkomen, elders komt de zon geregeld tevoorschijn maar in de middag kan ook in het (noord)oosten een enkele bui ontstaan. De middagtemperatuur varieert van 18°C langs de kust tot 21°C in het oosten. De wind wordt noord tot noordoost en zwak tot matig, vlak aan zee matig, af en toe vrij krachtig.

De vooruitzichten:
Vrij rustig weer met af en toe zon en een kleine kans op wat regen. Middagtemperaturen geleidelijk oplopend van iets onder 20°C naar waarden van een paar graden boven 20°C.

Lange termijn verwachting:
zaterdag 05 september tot en met zaterdag 12 september
Grote kans (60%) op het aanhouden van het rustige weertype met af en toe zon en middagtemperaturen iets onder de langjaargemiddelde waarden, waarbij de neerslagkansen de gehele periode ongeveer 40% bedragen.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn