Tuesday 16 August
Weerman Jannes Wiersema

30 augustus 2020 door Jannes Wiersema

Buien, eerst in de kustgebieden, later ook elders.

De dag begint op veel plaatsen met laaghangende bewolking en in de zuidelijke helft komt lokaal ook (dichte) mist voor. De mist verdwijnt spoedig en later in de ochtend trekt ook de laaghangende bewolking geleidelijk op. De zon komt dan geregeld tevoorschijn en aanvankelijk komen vooral in het westen en noorden buien voor. Geleidelijk komen ook dieper landinwaarts enkele buien tot ontwikkeling. Vanavond wordt het van het noorden uit droog. De middagtemperatuur varieert van 18°C langs de kust tot 21°C in het oosten. De wind wordt noordelijk en neemt toe naar matig. Aanvankelijk staat er boven land echter een zwakke tot matige wind, overwegend uit zuid tot zuidwest. Aan de kust en op het IJsselmeer neemt de wind toe naar (vrij) krachtig, aan de westkust vlak aan zee vanochtend mogelijk hard, 7 Bft. Vanavond neemt de wind langzaam af.

Komende nacht zijn er wolkenvelden. Langs de kust zou nog een enkele lichte bui kunnen voorkomen, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. Het koelt af naar 9 tot 11°C, langs de kust bedraagt de minimumtemperatuur 14°C. De wind komt uit noord tot noordwest en is zwak tot matig.

Morgen wisselen zon en wolken elkaar af en het blijft op de meeste plaatsen droog. Met maximumtemperaturen rond 19°C blijft het aan de koele kant voor de tijd van het jaar. De noordwestelijke wind is zwak in het zuiden en matig in het noorden.

De vooruitzichten:
De eerste dagen af en toe zon, droog en vrij koel weer met maxima iets onder de 20 graden. Vanaf donderdag perioden met regen en stijging van de middagtemperatuur naar ongeveer 21°C.

Lange termijn verwachting:
zondag 06 september tot en met zondag 13 september
Grote kans (60%) op aanhoudend licht onbestendig weertype met maxima rond of iets onder het langjaargemiddelde en 40% kans op een droog weertype.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn