Thursday 28 September
Weerman Jannes Wiersema

10 september 2020 door Jannes Wiersema

Opklaringen en bewolking,verder blijft het overwegend droog

Vandaag blijft het op de meeste plaatsen droog met bewolking en geregeld de zon. Met een zwakke tot matige west tot noordwestenwind 2 – 4 Bft stijgt het kwik naar ca 19 graden. Vanavond en vannacht meer opklaringen en mistkansen een minimum temperatuur tot 7 dieper land inwaarts en 10 graden in de kuststrook.

Gisteren was een bewolkte druilerige dag,maar in de avond opklaringen en de zon

Morgen is er eerst kans op mist of mistbanken later zon maar in de middag meer bewolking,maar het blijft wel droog. De temperatuur gaat richting 19 tot 21 graden met een matige zuid tot zuidwestenwind. In de avond en nacht opklaringen met opnieuw kans op mist en een minimum tussen 9 en 12 graden.

Zaterdag eerst kans op mist en wat zon later op de dag vanuit het W/NW een toenemende bewolking. In de middag is er kans op een enkele bui. Het wordt 19 of 20 graden. De west tot zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig 4 – 5 Bft. In de avond en nacht opklaringen en droog met een minimum van 10 tot 12 graden.

Zondag is er flink wat zon en blijft het droog. Met een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind wordt warme lucht aangevoerd het wordt 20 tot 23 graden.
In de avond en nacht opklaringen met een minimum van ca 12 graden.

Maandag is er zon en soms wat bewolking met 25 of 26 graden wordt het zomers warm. De wind is zwak tot matige uit het zuidoosten. In de nacht opklaringen en min temperatuur van 14 tot 16 graden.

Dinsdag en woensdag is het vrij zonnig en wordt het 25 tot 27 graden dieper de prov in en 22 tot 24 graden langs de kust.

Lange termijn verwachting:
woensdag 16 september tot en met woensdag 23 september
60% kans op aanhouden van het meest zonnige nazomerse weer. 40% kans op temperaturen rond of iets onder normaal met mogelijk neerslag.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn