Sunday 24 October
Weerman Jannes Wiersema

22 september 2020 door Jannes Wiersema

In de ochtend eerst mist, verder zonnig

Op plaatsen komen dichte mist of mistbanken voor. Deze lossen in de loop van de ochtend op, waarna het weer zonnig wordt. De maximumtemperatuur loopt op naar ca 22°C. De zwakke wind komt eerst uit veranderlijke richtingen en wordt geleidelijk west tot zuidwest.

Gisteren begonnen we ook met mistbanken zo ook nu

In de avond en nacht is er weinig bewolking met opnieuw mistkansen. Het blijft droog en de minimumtemperatuur daalt naar 9°C. Er staat een zwakke tot matige zuidwestelijke wind.

Morgen zijn er perioden met zon, maar drijft er ook af en toe bewolking over waaruit een spat regen mogelijk is. In de loop van de middag en avond trekken van het westen uit enkele buien over de provincie. Hierbij is er een kleine kans op onweer. met een middagtemperatuur van 21°C in de kustgebieden. Er staat een overwegend matige, aan zee een (vrij) krachtige wind uit zuid tot zuidwest.

De vooruitzichten:
Wisselvallig en vrij koel weer.

Lange termijn verwachting:
dinsdag 29 september tot en met dinsdag 06 oktober
Grote kans (ca. 80%) op een voortzetting van het wisselvallig weertype met geregeld neerslag en middagtemperaturen (ruim) onder de normale waarden. Kleine kans (20%) op een overgang naar warmer en stabiel weer.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn