Monday 18 October
Weerman Jannes Wiersema

28 september 2020 door Jannes Wiersema

Bewolkt, nevelig en af en toe (mot)regen

Vandaag is het bewolkt en op veel plaatsen nevelig met plaatselijk eerst nog mist, bovendien valt af en toe regen of motregen. Het wordt op veel plaatsen een kille dag met maximumtemperaturen die uiteen lopen van 11°C in het zuidoosten tot misschien nog 17°C in een smalle strook langs de westkust en in het noordwesten. De wind is meest zwak uit zuid tot zuidwest, langs de kust komt de wind uit noordelijke richtingen en is matig, soms vrij krachtig. In Zeeland wordt de wind in de middag noordwestelijk en neemt toe naar matig tot vrij krachtig.

Gisteren soms even wat zon:

Komende nacht is het bewolkt en een gebied met regen en motregen trekt langzaam van west naar oost. In de tweede helft van de nacht klaart het in het zuidwesten op. De minima lopen uiteen van 10°C in het oosten tot 14°C in het westen. De zuidelijke wind is zwak tot matig, in het zuidwesten is de wind west tot noordwest en matig. In de loop van de nacht draait de wind op meer plaatsen in het westen naar west tot noordwest.

Morgenochtend is het in het westen en zuidwesten al droog en kan de zon doorbreken, elders valt er op veel plaatsen (mot)regen. In de loop van de dag wordt het van het westen uit op steeds meer plaatsen droog en breekt de zon door. De (mot)regen verlaat het oosten van het land aan het einde van de middag. De maxima liggen rond 19°C, alleen in het uiterste oosten en noordoosten blijft de temperatuur met 15°C wat achter. De wind is zwak tot matig uit westelijke richtingen.

Vooruitzichten
Wisselvallig weertype met van tijd tot tijd regen en soms vrij veel wind. De temperatuur ligt meestal rond normaal.

Lange termijn verwachting:
maandag 05 oktober tot en met maandag 12 oktober
Grote kans (80%) op het aanhouden van het wisselvallige weertype met maximumtemperaturen rond of iets beneden het langjarig gemiddelde.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn