Friday 12 July
Weerman Jannes Wiersema

02 oktober 2020 door Jannes Wiersema

In het noorden eerst laaghangende bewolking en lokaal mist

De dag begint in het noorden op veel plaatsen grijs met laaghangende bewolking en eerst ook lokaal mist. Later in de ochtend lost de laaghangende bewolking op en kan de zon soms door de sluierbewolking heen schijnen. In de rest van het land wordt de bewolking dikker en in het uiterste zuidwesten en zuiden zou soms wat lichte regen kunnen vallen. De maxima lopen uiteen van 15°C in het uiterste zuidwesten tot lokaal 18°C in het oosten. De oostelijke wind neemt toe naar matig, aan zee en op het IJsselmeer naar vrij krachtig. Later in de middag en vanavond wordt de wind aan zee en op het IJsselmeer mogelijk krachtig.

Gisteravond was het volle maan

Komende nacht is het zwaar bewolkt en vooral in het zuidwesten en zuiden is er kans op (mot)regen. De minima lopen uiteen van 11°C in het zuidoosten tot 14°C in het noordoosten. Er staat een matige oostenwind. Aan zee en op het IJsselmeer is de wind vrij krachtig tot krachtig, in het Waddengebied mogelijk hard. Later in de nacht neemt de wind in het zuiden sterk af en wordt daar dan zuidelijk.

Morgen overdag beweegt de zone met regen langzaam noordwaarts, maar tegelijkertijd neemt de intensiteit af. In het zuidwesten en zuiden klaart het op. In de middag of avond trekt mogelijk een volgend regengebied van het oosten uit over de noordelijke helft. In de loop van de avond trekt dit regengebied weg. De maxima lopen uiteen van 15°C in het zuiden tot 18°C in het noordoosten. Van het zuiden uit draait de wind eerst naar zuidwest en later naar zuidoost. De wind wordt overal matig.

Vooruitzichten
Wisselvallig met van tijd tot tijd regen of buien. De middagtemperaturen liggen overwegend onder normaal, de minima juist iets boven normaal.

Vooruitzichten lange termijn
vrijdag 09 oktober tot en met vrijdag 16 oktober
De eerste dagen een grote kans (80%) op het aanhouden van het wisselvallige weertype met maximumtemperaturen rond of iets beneden het langjarig gemiddelde. Daarna neemt de kans op een overgang naar een droger weertype toe naar 40-50%.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn